Uutislistaukseen

Sonkajärvellä järjestetään maksuttomia ruokailuja, joissa on tarjolla tietoa ja tukea

Sonkajärvellä järjestetään loppuvuoden aikana neljä kaikille avointa ja maksutonta ruokailua Seurakuntatalolla. Ruokailutapahtumat ovat osa Ruokaa ja osallisuutta –hanketta, jonka tavoitteena on kehittää ruoka-avun oheistoimintaa paremmin avunsaajien tarpeita vastaavaksi. 

Ruokapöydällä puurolautausia ja voileipiä.

Ruokailut järjestetään Sonkajärven seurakuntatalolla klo 11.00 alkaen 28.9., 26.10, 23.11. ja 21.12. Ruokailuihin liittyy myös erilaisia teemoja. Ensimmäisellä kerralla esillä on kotivara 72 h esittelypöytä ja lokakuun ruokailussa Martat kertovat kuinka valmistaa terveellistä ruokaa taloudellisesti.  

- Marttojen vastuulla onkin kaikkien näiden ruokailujen käytännön toteutus, kertoo Sonkajärven seurakunnan diakoniatyöntekijä Ari Pulkka. 

Marraskuun ruokailussa Arjen Askel pitää ruokailun ajan huolituolia ja lisäksi on luvassa luovaa toimintaa.  

- Syys-, loka- ja marraskuun kerroilla paikalla on myös SPR:n terveyspiste, jonne voi tulla seniorihoitajien kanssa keskustelemaan mieltä painavista terveyshuolista ja saada ohjausta ja terveysneuvontaa, Pulkka vinkkaa. 

Joulukuussa on tarjolla jouluinen puuroateria lisukkeineen.  

- Tuolloin hiljennymme ja rauhoitumme ruokailun aluksi jouluiseen hartauteen ja laulamme joululauluja, Pulkka kertoo. 

Ruokailut ovat avoinna kaikille ja tilaisuudet ovat maksuttomia. 

Sonkajärvellä ruokailut järjestävät STEA Ruokaa ja osallisuutta -hankkeen avulla ja yhteistyössä, Sonkajärven seurakunta, Sonkajärven Martat, Suomen Punanainen risti, kohtaamispaikka Arjen Askel ja Sonkajärven helluntaiseurakunta. 

Ruokaa ja osallisuutta –hankkeella kehitetään ruoka-avun oheistoimintaa 

Ruokaa ja osallisuutta hanke on kolmivuotinen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen rahoittama ja Punaisen Ristin toteuttama projekti, jonka tavoitteena on kehittää ruoka-avun oheistoimintaa paremmin avunsaajien tarpeita vastaavaksi.  

Hankkeessa kehitetään osallisuutta lisäävää, yhteisöllisyyttä vahvistavaa ja hyvinvointia edistävää tukea ruoka-aputoiminnan yhteyteen tuetun vapaaehtoistoiminnan avulla, avunsaajia osallistaen ja heidän kokemusasiantuntijuuttaan hyödyntäen. 

Hanke toteutetaan yhteistyössä Punaisen Ristin keskustoimiston sekä Lapin, Länsi-Suomen, Oulun, Satakunnan ja Savo-Karjalan piirien kanssa. Hankkeen mallit ja materiaalit levitetään valtakunnalliseen käyttöön. 

Lisätietoja: Sonkajärven seurakunta, diakoniatyöntekijä Ari Pulkka, 044 720 6071, ari.pulkka@evl.fi 

Tue Sep 26 11:04:53 EEST 2023