Pähee-hanke

Pähee-hanke on pilottihanke, jonka tavoitteena on kehittää uudenlainen osallistava, nuorten omaa päätöksentekokykyä vahvistava päihde- ja asennekasvatusväline, hyödyntäen pelillisyyttä, virtuaalitekniikka sekä perinteisiä kasvatuksellisia keinoja. Päheen avulla pyritään vähentämään nuorten päihteiden käyttöä ja tätä kautta ennaltaehkäisemään niiden liika käytöstä johtuvaa syrjäytymistä.

Kohderyhmänä ovat 9-luokkalaiset, lukion ja ammattikoulun aloittaneet. Hanke tukee ja vahvistaa perusopetuksen ja 2-asteen opetussuunnitelmien mukaista päihdekasvatusta. Vuoden 2021 alussa kootaan noin 30 hengen nuortenryhmä, joka testaa käytännössä pelin.

Pelin käsikirjoituksen toimittaa Mysteeripelit Oy/Emmi Kärnä. Käsikirjoituksen ohjelmointi virtuaalilesille hoitaa 3D Talo Sampsa Kuhan johdolla.

Pähee-hanke tapahtuu ajalla 1.10.2019-31.8.2021. Hankeen vastuuhenkilöinä toimivat: Hankevastaava johtavanuorisotyönohjaaja Jouni Vuorijärvi ja projektipäällikkö Kari Surma-aho.

Ajankohtaista

20.2.2020 Allekirjoitettiin sopimuksen Pähee-pelin käsikirjoituksesta ja koodaamisesta. Edellisenä iltana nuorten idearyhmä oli suunnittelemassa peliä Emmi Kärnän kanssa. Lue lisää Uutisista.

********

Ohjausryhmä

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto nimesi 10.9.2019 hankkeelle ohjausryhmän. Nykyiseen ohjausryhmään kuuluvat seuraavat henkilöt:

• Tuija Tuomela, rahoitusasiantuntija, ely-keskus
  • Elina Siirola, yhteisen kirkkovaltuuston pj., Ylä-Savon seurakuntayhtymä
  • Aila Siilin-Huttunen, yhteisen kirkkoneuvoston jäsen, Ylä-Savon seurakuntayhtymä
  • Veera Tiainen, opiskelija, AMK Savonia
  • Pekka Partanen, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja, Iisalmen kaupunki
  • Minna Paaskoski, opiskelijahuollon ohjaaja, Ylä-Savon ammattiopisto
  • Elisa Repo, kuraattori, sosiaalityö
  • Katariina Bergbacka, hallintojohtaja, Ylä-Savon seurakuntayhtymä
  • Jouni Vuorijärvi, johtava nuorisotyönohjaaja, Ylä-Savon seurakuntayhtymä, hankkeen vastuuhenkilö

Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on myöntänyt hankkeelle alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta annetun lain (8/2014), jäljempänä rahoituslaki, 8 §:n nojalla tukea seuraavasti: vuoden 2019 Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja valtion rahoitusta yhteensä 138 181 €.

Pähee-hankkeen projektipäällikkö
Kari Surma-aho