Virkatodistukset ja sukuselvitykset 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien yhteinen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri hoitaa jäsenseurakuntiensa jäsenrekisteriä ja antaa mm. virkatodistuksia ja tekee sukuselvityksiä ja -tutkimuksia. Näistä palveluista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu. 

► Tarkempaa tietoa virkatodistuksen ja sukuselvityksen maksuista saat tästä.

Näin tilaat virkatodistuksen tai sukuselvityksen

Yksinkertaisen virkatodistuksen ja laajemman sukuselvityksen saa monella eri tavalla.

Sähköisesti:

Huom. sukututkimusta ei voi tilata verkosta tai verkkolomakkeella. 

Yksityishenkilöt

Organisaatiotilaajat esim. pankit, asianajotoimistot

Puhelimitse: 

Soita numeroon ☎ 044 7335 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Postitse:

Lataa virkatodistus- tai sukututkimuslomake verkkosivuiltamme, täytä ja postita lomake osoitteeseen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri, Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

► Lataa virkatodistuslomake verkkosivuiltamme (Siirryt linkistä pdf-lomakkeelle)Linkki avautuu uudessa välilehdessä.
► Lataa sukututkimuslomake verkkosivuiltamme (Siirryt linkistä pdf-lomakkeelle)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Asiakirjan toimitus 

Valmis asiakirja toimitetaan asiakkaalle postitse tai sen voi noutaa toimistolta etukäteen sovittuna ajankohtana. Koska lomakkeet sisältävät henkilötietoja, emme pyydä lähettämään niitä sähköpostilla.

Valtakunnalliset sukuselvitykset (KirDi)

Ylä-Savon aluekeskusrekisterissä on aloitettu KirDi-järjestelmän käyttö. KirDin avulla laaditaan sukuselvitys (tällä hetkellä vain perunkirjoitusta varten) yhdessä paikassa valtakunnallisesti henkilön koko Suomen ev.lut. kirkon jäsenyyden ajalta (vainaja on kuollut Ylä-Savon aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsenenä tai ollut viimeksi jäsenenä ennen siirtymistä muuhun rekisteriin).

Muiden tilausten osalta menetellään edelleen kuten ennenkin, eli sukuselvitys on tilattava erikseen kaikista seurakunnista. Jos tilaaja haluaa valtakunnallisen sukuselvityksen, hänen tulee soittaa palvelunumeroon tilauksesta sopimiseksi.

Lakkautettujen seurakuntien jäsentiedot

Jos kyseessä on rajan taakse jäänyt lakkautettu seurakunta, tilaukset tehdään Mikkelin maakunta-arkistoon (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys siltä ajalta Digi- ja väestötietovirastosta (DVV)(Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Huom! Mikäli sukuselvityksessä on henkilön kohdalla maininta ‘elää’, hänestä ei tarvita erillistä virkatodistusta.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

Aluekeskusrekisteri 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut Iisalmen, Kiuruveden (1.7.2022 alkaen),Lapinlahden, Nilakan, Rautavaaran, Sonkajärven, Vieremän, Varpaisjärven seurakunnille. 

Rekisteripalveluihin kuuluvat kirkonkirjoihin liittyvät tehtävät eli mm. avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen.

Palvelut saat puhelimitse, sähköisesti verkon kautta tai asioimalla Iisalmessa sijaitsevassa toimistossa, osoitteessa Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

Aukioloajat

AUKIOLOAJAT 

Toimistot ja puhelinpalvelu avoinna ma-pe klo 9.00-13.00 (31.12.2022 saakka). Huom. to 22.9.2022 aluekeskusrekisteri avoinna klo 11.00-13.00. Ke 28.9.2022 toimistot ja puhelinpalvelu suljettuina koko päivän.