Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistus on asiakirja, jota tarvitset mm. perunkirjoitusta tai perinnönjakoa sekä pankkia varten hoitaessasi kuolleen henkilön raha-asioita. Sukuselvitys on virkatodistusta laajempi asiakirja, joka sisältää muun muassa henkilön muutot, avioliitot ja lapset. Vaadittavan todistuksen laajuuden tarve selvitetään tilausvaiheessa.

HUOM. Suosittelemme virkatodistuksen tilaamista ensisijaisesti sähköisen palvelun kautta. Näin vältät mahdolliset ruuhkat puhelinpalvelussa. Virkailijat ovat tarvittaessa sinuun yhteydessä, mikäli tilaukseen tarvitaan lisätietoja.

Maksut 

Todistuksista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu, joka määräytyy pyydetyn todistuksen, tehdyn työn ja aineistohankinnan (digitaalinen tai kirjallinen lähde) mukaan. Lisätietoa maksuista(kuopionseurakunnat.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Virkatodistuksen tilaaminen

  1. Yksityishenkilöt: Tilaa virkatodistus verkossa -asiointipalvelunLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta (Huom. Sukututkimustilaukset täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

  2. Puhelimitse numeroista 040 4848 225040 4848 227

  3. Asioimalla henkilökohtaisesti Kuopion aluekeskusrekisterissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Virkatodistuksen toimittaa Kuopion aluekeskusrekisteri (kuopionseurakunnat.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenistä. Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntiin kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Nilakan(Pielavesi, Keitele), Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat.

Jos et ole kirkon jäsen, saat virkatodistuksen ja sukuselvityksen Digi- ja väestötietovirastosta (dvv.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä eli entisestä maistraatista. 

Käyntiosoite Museokatu 4, 70100 Kuopio. Postiosoite PL 1064, 70101 Kuopio
70101  Kuopio

Virkatodistukset ja sukuselvitykset:
☎ 040 4848 225 ☎ 040 4848 227

Avioliiton esteiden tutkinta:
☎ 040 4848 211

Sukututkimus:
sukututkimukset.kuopio@evl.fi
Mikrofilmien tutkiminen: ylasavon.palvelutoimisto@evl.fi

Kirkkoon liittyminen ja eroaminen:
☎ 040 4848 231

Kuopion aluekeskusrekisteri (kuopionseurakunnat.fi)