Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistus on asiakirja, jota tarvitset mm. perunkirjoitusta tai perinnönjakoa sekä pankkia varten hoitaessasi kuolleen henkilön raha-asioita. Sukuselvitys on virkatodistusta laajempi asiakirja, joka sisältää muun muassa henkilön muutot, avioliitot ja lapset. Vaadittavan todistuksen laajuuden tarve selvitetään tilausvaiheessa.

Virkatodistuksen toimittaa Kuopion aluekeskusrekisteri (kuopionseurakunnat.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenistä. Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntiin kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Nilakan(Pielavesi, Keitele), Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat.

Jos et ole kirkon jäsen, saat virkatodistuksen ja sukuselvityksen Digi- ja väestötietovirastosta (dvv.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä eli entisestä maistraatista.

HUOM. Suosittelemme virkatodistuksen tilaamista ensisijaisesti sähköisen palvelun kautta. Näin vältät mahdolliset ruuhkat puhelinpalvelussa. Virkailijat ovat tarvittaessa sinuun yhteydessä, mikäli tilaukseen tarvitaan lisätietoja.

Maksut

Todistuksista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu, joka määräytyy pyydetyn todistuksen, tehdyn työn ja aineistohankinnan (digitaalinen tai kirjallinen lähde) mukaan. Lisätietoa maksuista(kuopionseurakunnat.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Virkatodistuksen tilaaminen

1. Yksityishenkilöt: Tilaa virkatodistus verkossa -asiointipalvelunLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta (Huom. Sukututkimustilaukset täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

2. Puhelimitse numerosta 040 4848 225

3. Asioimalla henkilökohtaisesti Kuopion aluekeskusrekisterissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

HUOM. Suosittelemme virkatodistuksen tilaamista ensisijaisesti sähköisen palvelun kautta. Näin vältät mahdolliset ruuhkat puhelinpalvelussa. Virkailijamme ovat tarvittaessa yhteydessä, mikäli tilaukseen tarvitaan lisätietoja.

Käyntiosoite: Suokatu 22 B, 2. kerros. Postiosoite: PL 1064
70101  Kuopio

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen.

Kuopion aluekeskusrekisteri (kuopionseurakunnat.fi)