Avioliiton esteiden tutkinta

Avioliittoon vihkimistä edeltää aina avioliiton esteiden tutkiminen. Siinä selvitetään, että aiotun avioliiton solmimiselle ei ole laissa säädettyä estettä. Tutkinta tulee tehdä vähintään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Se on voimassa neljä kuukautta. Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu siinä seurakunnassa missä kihlakumppanit ovat kirjoilla tai toinen heistä. Lisäksi esteiden tutkinta voi tapahtua maistraatissa.

Avioliiton esteiden tutkinnan voi tehdä Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterissä.

Palvelut saat puhelimitse, sähköisesti verkon kautta tai asioimalla Iisalmessa sijaitsevassa toimistossa, osoitteessa Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Näin tilaat avioliiton esteiden tutkinnan

1. Sähköisesti: ► Täytä verkkolomake (Siirryt linkistä valtakunnalliseen esteidentutkinta.fi -sivustoon)Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

2. Postitse: Lataa tulostettava pdf-verkkolomake, täytä ja postita lomake osoitteeseen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri, Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. ► Tulostettavan lomakkeen saat tästä (Siirryt valtakunnalliseen esteidentutkinta.fi -sivustoon).

Lisätiedot ja opastus

Puhelimitse: Soita numeroon ☎ 044 7335 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä

HÄÄT KORONAPANDEMIAN AIKANA
Ajantasaista tietoa häistä poikkeusaikana >>

Aukioloajat

PALVELUTOIMISTO JA ALUEKESKUSREKISTERI SEKÄ HAUTAUSPALVELUIDEN TOIMISTO

Aukioloajat ma-pe klo 9-15.

Toimistot avoinna normaalisti 14.10.2021 alkaen.

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Esteiden tutkintaa pyydetään viimeistään viikkoa ennen häitä.

Avioliiton esteiden tutkinta ja esteettömyystodistus