Uutislistaukseen

Varpaisjärven seurakunnan tulevaisuudesta ja seurakuntajaosta järjestetään keskustelutilaisuus

Varpaisjärven seurakunnassa on ollut meneillään selvitys seurakuntajaon muuttamisesta. Seurakunta järjestää kaikille avoimen keskustelu- ja kuulemistilaisuuden aiheesta 25.9.2023 klo 18.00 seurakuntatalolla. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös lapinlahtelaiset. 

Ilmakuva Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkosta.

Paikalla tilaisuudessa ovat selvittäjä Timo Korhonen, vt. kirkkoherra Matias Koponen sekä seurakuntaneuvoston jäseniä. 

- Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita perehtymään seurakunnan tilanteeseen, pohtimaan tulevaisuutta ja keskustelemaan asiasta. Toivonkin, että varpaisjärveläiset lähtevät joukolla mukaan ja syntyisi runsaasti keskustelua, Koponen toteaa. 

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli määräsi keväällä selvittäjä Timo Korhosen valmistelemaan aloitetta Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntien seurakuntajaon muuttamiseksi. Selvitystyö on kesken ja sen on määrä olla valmis lokakuun loppuun mennessä. Selvitystyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä selvittäjän, Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntien sekä Ylä-Savon seurakuntayhtymän kesken.  

Varpaisjärven seurakuntaneuvosto käsitteli 24.8.2023 kokouksessaan esitystä aloittaa yhdistymisneuvottelut Lapinlahden seurakunnan kanssa, mutta päätti yksimielisesti hylätä päätösesityksen, koska selvitystyö on kesken. Selvityksen valmistuttua asiaa käsittelee seuraavaksi Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli.  

Seurakuntalaisilta on tullut toivetta yhteisestä keskustelutilaisuudesta ja tästä syystä sellainen päätettiin nyt.

Lisätietoja: Varpaisjärven seurakunta, vt. Kirkkoherra Matias Koponen, 050 331 1441, matias.koponen@evl.fi 

Wed Sep 06 13:26:00 EEST 2023