Uutislistaukseen

Iisalmessa kävellään naiselle ammatti ja solmeillaan toivoa

Iisalmessa on jälleen aika astua ulos ja reippailla hyvän asian tukemiseksi, kun perinteinen Kävele naiselle ammatti -tapahtuma järjestetään su 10.9.2023 klo 18.00 Iisalmen Maistraatinpuistossa sekä Pohjolankadun koivukujalla. Tänä vuonna tapahtuma yhdistää kävelyn ja makramee -taiteen solmimisen. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki hyvän kävelijät ja toivon solmeilijat. 

Kaksi henkilöä venyttelee jalkoja.

Kuva: Naisten Pankki.

Kävele Naiselle Ammatti on iloinen valtakunnallinen kampanja, jossa liikutaan ja kerätään lahjoituksia naisten ammatilliseen koulutukseen Afrikassa ja Aasiassa. Yhdelle naiselle ammatin saa 30 eurolla, mutta oman lahjoitussumman suuruuden voi vapaasti valita. Haluamansa summan voi lahjoittaa keräykseen joko etukäteen Naisten pankin sivulla tai tapahtuman yhteydessä. Kerättävät varat ohjataan Naisten Pankin hankkeisiin, joissa naisia koulutetaan itsellisen toimeentulon pariin ammatti- ja yrittäjyyskoulutuksen kautta Afrikassa ja Aasiassa. 

Iisalmessa viidettä kertaa järjestettävään tapahtumaan uutta väriä tuo makramee –taideteoksen solminen Pohjolankadun koivukujalla.   

-Ajatus makramee –taideteoksesta lähti liikkeelle siitä, että usein kehittyvien maiden naiset hankkivat elantoa perheelle käsitöitä tekemällä, toteaa Taina Karvonen Iisalmen Seudun Yrittäjänaisista. 

Kävelyreittinä on Luuniemen lenkki. Tapahtumassa voi kävellä myös omavalintaisen reitin. 

Iisalmessa tapahtuman järjestävät yhteistyössä Iisalmen seurakunta, Iisalmen seudun yrittäjänaiset, Iisalmi ja tienoot sekä Taitokeskus Iisalmi. 

Makrameella voi tehdä monenlaisia käsitöitä 

Makramee on vanha ja monipuolinen solmeilutekniikka, jolla voi tehdä erilaisia käsitöitä. Tekniikkana makramee on perusolemukseltaan helppo ja sisäistäessään muutaman perussolmun, vain taivas on rajana minkälaisia luomuksia solmeilemalla voi toteuttaa. 

Makrameen juuret yltävät 1200-luvulle moniin eri kulttuureihin. Suomen kielitoimiston mukaan makrameen nimi on tullut arabiankielisestä sanasta miqrama, joka tarkoittaa päiväpeitettä tai vuodepeitettä. Myös turkin kielessä on sana makrama, joka tarkoittaa ruokaliinaa. 

Lisätietoja: Iisalmen Seudun Yrittäjänaiset, Taina Karvonen, taina.karvonen@mainospolku.fi tai Eija Lyytikäinen, eija.lyytikainen@lyytikainen.fi 

Iisalmen seurakunta, diakoniaviranhaltija Ritva Mustonen, 044 7335221, ritva.mustonen@evl.fi

2023-08-16 09:05:00.0