Uutislistaukseen

Perinteisillä Koljonvirran körttiseuroilla mukana piispa Jari Jolkkonen

Perinteiset Koljonvirran körttiseurat järjestetään su 13.8.2023 klo 18.00 Koljonvirran Kartanolla. Körttiseuroissa on mahdollisuus kuulla sanaa ja veisata yhdessä Siionin virsiä.  

Paavo Ruotsalaisesta piiretty kuva, kuva Jari Jolkkosesta, taustalla kukkia.

Veisuun välissä puhuvat piispa Jari Jolkkosen lisäksi kaupunkineuvos Martti Harju ja rovasti Tuomo Ruuttunen. Seuroissa mukana on Iisalmen seurakunnasta kirkkoherra Sanna Komulainen. 

Körttiseuroissa vaihtelee puhe ja virret erityisellä tavalla  

Körttiseuroissa puhujia kuunnellessa voi saada oivalluksia ja sovitella kuultua omalle kohdalle. Ajatus on, että kuulijat ehdottavat virttä vastauksena kuultuun ja koettuun. Tunnelma on kiireetön ja avoin, hiljaisetkin hetket kuuluvat asiaan vastausvirttä miettiessä. Körttiseuroissa siis plaraillaan virsiä, annetaan ajatusten juosta ja virkistytään hengellisen sanoman äärellä osallistuvalla tavalla.  

Seuroissa käytetään Siionin virret -virsikirjaa. Siinä on 255 virttä, joissa käytetään 141 eri sävelmää. Kirkon virsikirjastakin löytyviä monelle tuttuja virsiä on mukana.   

Körttiseuroihin ovat kaikki tervetulleita ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Seurat vietetään su 13.8. klo 18.00 alkaen Koljonvirran Kartanolla osoitteessa Ylemmäisentie 6. 

Lisätietoja: Elina Siirola, puh. 040 517 4133, annaelina.siirola@gmail.com 

Thu Aug 03 08:53:52 EEST 2023