Uutislistaukseen

Sonkajärven seurakunnan kesätapahtumia

Sonkajärven seurakunnan tapahtumat tuovat suven keskelle mahdollisuuden hiljentyä ja kokea pyhän kosketusta. Pyhiä, vaikuttavia kokemuksia on tarjolla joka sunnuntai Sonkajärven kirkossa jumalanpalveluksissa. Sukevan kirkossa jumalanpalvelus on joka toinen sunnuntai.  Juhannuksen iltakirkko pidetään Kotiseututalolla ja Pajasaaren kauniissa maisemissa kokoonnutaan perinteiseen Ruukin messuun heinäkuussa. 

Ahomansikka, taustalla niittykukkia.

Juhannuksen iltakirkko Kotiseututalolla 

Sonkajärvellä juhannuspäivänä 24.6. klo 17.00 kokoonnutaan Iltakirkkoon Kotiseututalon pihapiiriin. Sateen sattuessa jumalanpalvelus pidetään sisätiloissa.  

Iltakirkko on sanajumalanpalvelus, jonka toteutus on keveämpi kuin perinteinen jumalanpalvelus. 

Sunnuntaina 25.6. klo 13.00 Sukevan kirkossa on puolestaan kansanlaulukirkko. Kansanlaulukirkko on sanajumalanpalvelus, jossa lauletaan hengellisiä lauluja, jotka Anna-Mari Kaskinen on sanoittanut tuttujen suomalaisten kansanlaulujen sävelmiin. 

Perinteinen Ruukin messu Jyrkällä heinäkuussa 

Perinteinen Ruukin messu järjestetään apostolien päivänä sunnuntaina 9.7. klo 10.00 Pajasaaressa. Messuun järjestetään tilataksikuljetus ilmoittautumisten perusteella.  

Tilataksiin ilmoittautuminen on käynnissä 7.7. saakka ja ilmoittautua voi seurakuntapastori Valtteri Karvaselle sähköpostilla valtteri.karvanen@evl.fi tai puhelimitse numeroon 044-5313360. 

Messun jälkeen on mahdollista nauttia Jyrkän kyläyhdistyksen valmistamaa lohikeittoa. Annos maksaa 15 euroa ja se sisältää keiton lisäksi leivän, juoman ja kahvit. Alle 12 –vuotiaat ruokailevat ilmaiseksi. 

Apostolien päivänä muistellaan Pietaria, Paavalia ja muita apostoleita. 

Wed Jun 14 12:59:58 EEST 2023