Kaste koronapandemian aikana

(Päivitetty 9.6.2021)

Kastetta koskevien ohjeiden tarkoitus on suojella osallistujia tartunnalta ja tehdä kastetoimituksesta turvalliset kaikille osallistujille. 

Kasteita toimitetaan koronapandemian aikana, mutta tilaisuuden järjestämisessä tulee huomioida voimassa olevat alueelliset rajoitukset ja suositukset. 

Kaste voidaan toimittaa myös kotona edellyttäen, että tilat ovat riittävän väljät sekä huomioiden kasvomaskit, hygienian ja turvaetäisyydet. 

Seurakunnan tilojen käyttö on maksutonta kasteen ja sen yhteydessä vietettävän juhlan osalta. Seurakunnan tiloissa osallistujamäärään vaikuttaa se, miten tilassa mahdollistuu riittävät turvavälit.  Tästä saat tietoa tilojen laskennallisesta osallistujamääristä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tietoa saat myös palvelusihteereiltä tilavarauksen teon yhteydessä. 

Kasteita voidaan toimittaa myös sunnuntaisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Lapsi kastetaan näin seurakunnan läsnä ollessa. 

Ohjeita koronavirustartunnan ehkäisemiseen kastetilaisuudessa 

  • Henkilöiden tai seurueiden väliin tulee jäädä riittävä turvaetäisyys. 
  • Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa. 
  • Hyvästä käsi- aivastus- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia. 
  • Flunssaoireisena ei kastetilaisuuteen voi osallistua. 

Kastetoimituksen voi videoida ja välittää vaikkapa suorana nettistriiminä niille läheisille, jotka eivät voi tilaisuuteen muuten osallistua. 

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä voit varata papin ja tarvittaessa kanttorin, tehdä mahdollisen tilan varauksen sekä saada tietoa perhejuhliin liittyen.

Toimistoilla asiointi vain ajanvarauksella. Palvelut saat puhelimitse ja sähköisiä palveluita hyödyntämällä.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuivat 1.6.2019 myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.