Kaste koronapandemian aikana

(Päivitetty 13.10.2021)

Kastetta koskevien ohjeiden tarkoitus on suojella osallistujia tartunnalta ja tehdä kastetoimituksesta turvalliset kaikille osallistujille.

Noudatamme toiminnassamme viranomaisten suosituksia. Huolehdimme käsihygieniasta ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä silloin kun ihmisiä on paljon. Kirkoissa, kappeleissa ja seurakuntataloilla osallistujarajoituksista on luovuttu.

Kaste voidaan toimittaa myös kotona edellyttäen, että tilat ovat riittävän väljät sekä huomioiden kasvomaskit ja käsihygienia. Seurakunnan tilojen käyttö on maksutonta kasteen osalta mutta jos kasteen yhteydessä järjestetään kahvitilaisuus, tilavuokra laskutetaan.

Kasteita voidaan toimittaa myös sunnuntaisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Lapsi kastetaan näin seurakunnan läsnä ollessa.

Mikäli alueen koronapandemian tilanne heikkenee, noudatamme viranomaisen antamia määräyksiä ja suosituksia.

Kaste-juhlan järjestämisessä on hyvä huomioida viranomaisten mahdolliset suositukset. Näistä löydät tietoa kaupungin/kunnan verkkosivuilta.

Koronainfoa

Ohjeita koronavirustartunnan ehkäisemiseen kastetilaisuudessa

• Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa silloin. kun ihmisiä on paljon.
  • Hyvästä käsi- aivastus- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia.
  • Flunssaoireisena ei kastetilaisuuteen voi osallistua.

Kastetoimituksen voi videoida ja välittää vaikkapa suorana nettistriiminä niille läheisille, jotka eivät voi tilaisuuteen muuten osallistua.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuivat 1.6.2019 myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.