Kaste koronapandemian aikana

Tästä saat tietoa kastetilaisuuden järjestämisestä koronapandemian aikana. Kaikista tilanteissa luonnollisesti neuvotellaan järjestelyistä vanhempien kanssa.

Kastetilaisuuden järjestämisen ohjeet 1.6.2020 alkaen

Ensimmäisin ja suositeltavin tapa on järjestetään kaste kirkossa tai seurakuntatalolla, joissa on helpompi huolehtia mm. turvaväleistä. Tilojen käyttö on kasteen yhteydessä maksutonta.

Kasteen toimittamista kodeissa ei suositella edelleenkään. Kasteen toimittavan papin kanssa voi keskustella mahdollisuudesta järjestää kastetoimitus muualla kuin kirkossa tai seurakuntatalolla.

Kasteita voidaan toimittaa myös sunnuntaisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Lapsi kastetaan näin seurakunnan läsnäollessa.

Tartuntojen estäminen on edelleen tärkeää

Kastetilaisuudessa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvallisesta etäisyydestä toisiin. Flunssaoireisena ei kastetilaisuuteen voi osallistua. Kastetoimituksen voi videoida ja välittää vaikkapa suorana nettistreeminä niille läheisille, jotka eivät voi nyt tilaisuuteen muuten osallistua.

Sovi tilaisuuden järjestämisestä

Ota yhteys Ylä-Savon palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteriin. Sen jälkeen voit keskustella kastetoimituksen tekevän papin kanssa tarkemmin tilaisuudesta.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuvat 1.6.2019 alkaen myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.

Aukioloajat

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekistin sekä Hautauspalveluiden toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.