Kaste koronapandemian aikana

(Päivitetty 20.1.2021)

Kastetta koskevien ohjeiden tarkoitus on suojella osallistujia tartunnalta ja tehdä kastetoimituksesta turvalliset kaikille osallistujille.

Kasteita toimitetaan koronapandemian aikana mutta tilaisuuden järjestämisessä tulee huomioda voimassa olevat alueelliset rajoitukset ja suositukset.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa noudatetaan 22.2.2021 saakka Itä-Suomen aluehallintovirasto 20.1.2021 antamaa päätöstä kieltää koko toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Kastetilaisuuteen voi osallistua yhteensä enintään 20 henkilöä.

Kastetta ei voida valitettavasti toimittaa kodeissa nykyisten rajoitusten voimassa ollessa.

Seurakunnan tilojen käyttö on maksutonta kasteen ja sen yhteydessä vietettävän juhlan osalta.

Kasteen voi järjestää kirkossa, seurakuntatalolla tai muussa juhlatilassa, jossa on mahdollista noudattaa 1-2 metrin turvavälejä osallistujien
kesken. Seurakuntasi verkkosivuilta löydät tietoa tilojen mahdollistamista osallistujamääristä Kirkot ja Tilat -osiosta. Tietoa saat myös
palvelusihteereiltä tilavarauksen teon yhteydessä.

Kasteita voidaan toimittaa myös sunnuntaisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Lapsi kastetaan näin seurakunnan läsnäollessa.

Kasteen toimittavan papin kanssa voi keskustella mahdollisuudesta järjestää kastetoimitus muualla kuin kirkossa tai seurakuntatalolla.

Ohjeita koronavirustartunnan ehkäisemiseen kastetilaisuudessa

• Osallistujien tulee pitää 1-2 metrin turvaväli toisiinsa. Perheenjäsenet voivat olla lähellä toisiaan.
  • Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa
  • Kastetilaisuudessa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta.
  • Flunssaoireisena ei kastetilaisuuteen voi osallistua.
  • Kastetoimituksen voi videoida ja välittää vaikkapa suorana nettistriiminä niille läheisille, jotka ei voi tilaisuuteen muuten osallistua.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä voit varata papin ja tarvittaessa kanttorin, tehdä mahdollisen tilan varauksen sekä saada tietoa perhejuhliin liittyen.

Toimistoilla ei voi valitettavasti asioida paikanpäällä koronapandemian vuoksi. Palvelut saat puhelimitse ja sähköisiä palveluita hyödyntämällä.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuivat 1.6.2019 myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.