Kaste koronapandemian aikana

(Päivitetty 4.8.2020)

Tästä saat tietoa kastetilaisuuden järjestämisestä koronapandemian aikana. Kaikista tilanteissa luonnollisesti neuvotellaan järjestelyistä vanhempien kanssa.

Alle 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat sallittuja 1.8.2020 alkaen ilman erityisehtoja. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osalta alle 500 henkilön tilaisuuksissa, ei ole enää voimassa erityisiä määräyksiä turvaväleistä ja muista järjestelyistä. Aluehallintovirastot suosittelevat, että tilaisuuksissa noudatetaan edelleen THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Ylä-Savon seurakuntayhtymässä jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten ohjeet ja käytännöt perustuvat näihin suosituksiin.

Kastetilaisuuden järjestämisen suositukset

Ensimmäisin ja suositeltavin tapa on järjestää kaste kirkossa tai seurakuntatalolla, joissa on helpompi huolehtia mm. turvaväleistä. Tilojen käyttö on kasteen yhteydessä maksutonta.

Kasteen toimittamista kodeissa ei suositella edelleenkään. Kasteen toimittavan papin kanssa voi keskustella mahdollisuudesta järjestää kastetoimitus muualla kuin kirkossa tai seurakuntatalolla.

Kasteita voidaan toimittaa myös sunnuntaisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Lapsi kastetaan näin seurakunnan läsnäollessa.

Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät koronapandemian aikana.

Tartuntojen estäminen on edelleen tärkeää

Kastetilaisuudessa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvallisesta etäisyydestä toisiin. Flunssaoireisena ei kastetilaisuuteen voi osallistua. Kastetoimituksen voi videoida ja välittää vaikkapa suorana nettistreeminä niille läheisille, jotka eivät voi nyt tilaisuuteen muuten osallistua.

Sovi tilaisuuden järjestämisestä

Ota yhteys Ylä-Savon palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteriin. Sen jälkeen voit keskustella kastetoimituksen tekevän papin kanssa tarkemmin tilaisuudesta.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuvat 1.6.2019 alkaen myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.

Aukioloajat

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat klo 9-15 ma-pe. Huom. ke 30.9.2020 avoinna klo 10-15.