Kaste koronapandemian aikana

(Päivitetty 27.10.2020)

Tästä saat tietoa kastetilaisuuden järjestämisestä koronapandemian aikana.

Ylä-Savon seurakuntayhtymässä jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten ohjeet ja käytännöt perustuvat Aluehallintoviraston suositukseen noudattaa THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin).

Kirkollisissa toimituksissa osallistujamäärä on rajattu sen mukaan, miten tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälit.

Kastetilaisuuden järjestämisen suositukset

Kastetta ei voida valitettavasti toimittaa kodeissa koronapandemian aikana. Kasteen voi järjestää kirkossa, seurakuntatalolla tai muussa juhlatilassa, jossa on mahdollista noudattaa 1-2 metrin turvavälejä osallistujien kesken.

Seurakunnan tilojen käyttö on maksutonta kasteen ja sen yhteydessä vietettävän juhlan osalta.

Kasteita voidaan toimittaa myös sunnuntaisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Lapsi kastetaan näin seurakunnan läsnäollessa.

Kasteen toimittavan papin kanssa voi keskustella mahdollisuudesta järjestää kastetoimitus muualla kuin kirkossa tai seurakuntatalolla.

Ohjeita koronavirustartunnan ehkäisemiseen kastetilaisuudessa

• Osallistujien tulee pitää 1-2 metrin turvaväli toisiinsa. Perheet voivat olla toisiaan lähellä.
  • Kastetilaisuudessa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta.
  • Flunssaoireisena ei kastetilaisuuteen voi osallistua.
  • Kastetoimituksen voi videoida ja välittää vaikkapa suorana nettistreeminä niille läheisille, jotka ei voi tilaisuuteen muuten osallistua.

Sovi tilaisuuden järjestämisestä

Ota yhteys Ylä-Savon palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteriin. Sen jälkeen voit keskustella kastetoimituksen tekevän papin kanssa tarkemmin tilaisuudesta.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Aukioloajat

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15.

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

► Tarkista poikkeukselliset aukioloajat.

Käyntiosoite

Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.
► Toimiston sijainti.

Palvelutoimisto

Häät, kaste ja tilavaraukset. Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Palvelutoimiston palvelut.

Aluekeskusrekisteri

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuivat 1.6.2019 myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.
Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202.
Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi.
► Aluekeskusrekisterin palvelut.