Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Uutinen_ylä savon seurakuntayhtymä_paatökset.png

Seurakunnat käsittelevät ehdotusta yhden yhteisen seurakunnan perustamisesta 25.3.

17.3.2020 20.49

Kirkkoherrat ovat nyt tehneet kantansa mukaisen esityksen seurakuntaneuvostoille. Esityslistoista käy ilmi, että kannat ovat puolesta ja vastaan.

Kirkkoherrojen tekemistä päätösehdotuksista käy ilmi, että Iisalmen, Pielaveden ja Keiteleen kirkkoherrat esittävät seurakuntaneuvostolleen aloitteen tekemistä seurakunnan lakkauttamisesta ja yhden yhteisen Ylä-Savon seurakunnan perustamista. Lapinlahden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnan kirkkoherrat eivät esitä seurakuntaneuvostoille seurakunnan lakkauttamista ja yhden yhteisen seurakunnan perustamista. Kielteistä kantaa perustellaan yhtenevästi Lapinlahden seurakunnan kirkkoherra Lauri Jäntin laatiman selvityksen perusteella.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntaneuvostot ja Keiteleen kirkkovaltuusto käsittelevät aloitteen tekemistä yhden seurakunnan perustamisesta yhtäaikaisesti 25.3. pidettävässä kokouksessa.

 

Päätöksenteon vaiheet yhteisen seurakunnan perustamiseksi 

Päätöksenteko prosessiin kuuluu se, että seurakuntaneuvostot päättävät tehdä aloitteen seurakunnan lakkauttamisesta, jolloin seurakuntayhtymä purkautuu ja uusi yhteinen Ylä-Savon seurakunta voidaan perustaa. Seurakuntaneuvostojen ja Keiteleen kirkkovaltuuston luottamushenkilöt päättävät aloitteen tekemisestä maaliskuun 25. päivä. Jos yksikin näistä tekee aloitteen, asia etenee yhteisen kirkkoneuvoston ja –valtuuston käsittelyyn, jotka päättävät lausunnon antamisesta Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille. Tuomiokapituli voi pyytää halutessaan vielä seurakuntaneuvostoilta lausunnon asiasta, erityisesti jos seurakuntaneuvoston päätökset eivät ole yhteneviä. Asiasta päättää lopullisesti Kirkkohallitus. Mikäli yhteinen Ylä-Savon seurakunta päätetään perustaa, alkaa jatkohanke, jossa selvitetään, millä tapaa organisoituminen toteutetaan ja miten konkreettisesti toiminta järjestetään.

Infosivut ylasavonseurakunnat.fi/veto-3-hanke

 

Esityslistat

 

Iisalmen seurakunta

Keiteleen seurakunta

Lapinlahden seurakunta

Pielaveden seurakunta

Sonkajärven seurakunta

Varpaisjärven seurakunta

 

Lisätietoja:

Ylä-Savon seurakuntayhtymä hallintojohtaja Katariina Bergbacka, katariina.bergbacka@evl.fi, 044 7335 211

Iisalmen seurakunnan vs. kirkkoherra Juha Antikainen, juha.p.antikainen@evl.fi p. 044 733 5200

Keiteleen seurakunta kirkkoherra Oiva malinen, oiva.malinen@evl.fi, 050 3038170

Lapinlahden seurakunta kirkkoherra Lauri Jäntti, lauri.jantti@evl.fi 040 502 1439

Pielaveden kirkkoherra Arto Penttinen, arto.penttinen@evl.fi, 0400 914 006

Sonkajärven seurakunta vt. kirkkoherra Kimmo Kivelä, kimmo.kivela@evl.fi 0440 711 235

Varpaisjärven seurakunta kirkkoherra Timo Vainikainen, timo.vainikainen@evl.fi 050 331 1441