Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset

1.1.2021 aloittavaan Nilakan seurakuntaan perustettiin virkoja ja merkittiin tiedoksi Nilakan seurakuntaneuvoston valinta

8.12.2021 16.44

Pielaveden ja Keiteleen seurakunnat yhdistyvät 1.1.2022 Nilakan seurakunnaksi.

Yhteinen kirkkovaltuusto lakkautti Pielaveden ja Keiteleen seurakunnan nykyiset virat ja perusti Nilakan seurakuntaan seuraavat virat 1.1.2022 lukien: kaksi nuorisotyönohjaajan virkaa, kanttorin virka ja kaksi diakoniatyöntekijän virkaa. Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on jo päättänyt Nilakan seurakunnan kirkkoherran ja kappalaisen virkojen perustamisesta ja palvelussuhteen ehdoista. Muutoksista ei seuraa irtisanomisia tai uusien työntekijöiden palkkaamista. Nykyiset työntekijät siirtyvät uusiin virkoihin ja työsuhteisiin Nilakan seurakuntaan.

Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi tietoonsa saatetuksi Nilakan seurakuntaneuvoston jäsenten ja vaalilautakunnan jäsenten valinnan vuodelle 2022. Lisätietoa valinnoista saat tästä.

Muita päätöksiä

• Yhteinen kirkkovaltuusto merkitsi Varpaisjärven Eläkeliiton aloitteen kirkkotilaan muutossuunnitelmien keskeyttämisestä tietoonsa saatetuksi.
  • Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi muutoksena Varpaisjärven seurakunnan vuoden 2021 talousarvioon yhteensä 31 200 euron suuruisen lisämäärärahan. Ylitys johtuu henkilöstömenojen kasvusta, koska seurakunta on joutunut palkkaamaan henkilöstöä pitkien virkavapauksien ajalle.
  • Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi muutoksena seurakuntayhtymän yleishallinnon pääluokan 2021 talousarvioon 54 160 euron lisämäärärahan, joka jakautuu usealle tehtäväalueelle.

Yhteisen kirkkovaltuuston 7.12.2021 kokouksen pöytäkirja (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 733 5211, katariina.bergbacka@evl.fi