Seurakuntien uutisiin pääset seuraavista linkeistä: Iisalmi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi, Varpaisjärvi.

Seurakuntalaisten kuulemistilaisuudet yhteisen seurakunnan perustamiseen liittyen

Iisalmi tiistaina 4.2.2020 klo 17.00 Iisalmen seurakuntatalon yläsalissa, Varpaisjärvi keskiviikkona 5.2.2020 klo 17.00 seurakuntatalolla, Pielavesi keskiviikkona 12.2.2020 klo 17.00 seurakuntatalolla, Lapinlahti torstaina 13.2.2020 klo 17.00 seurakuntatalolla, Keitele keskiviikkona 19.2.2020 klo 17.00 seurakuntatalolla, Sonkajärvi torstaina 20.2.2020 klo 17.00 seurakuntatalolla.

Lähetä viesti tällä lomakkeella yhden yhteisen Ylä-Savon seurakunnan perustamiseen liittyen. Helmikuun kuulemistilaisuuksissa käsitellään osa verkkolomakkeen kautta tulleista viesteistä. Valitsethan lomakkeelta seurakunnan johon kuulut.  Veto 3 -hankkeen infosivu >>

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston päätöksiä 28.1.2020

29.1.2020 11.00

Asialistalla oli mm. Kiuruveden seurakunnan anomus liittyä aluekeskusrekisteriin, suorituslisät, maapalan myynti ja mm. päivitetty kokousaikataulu keväälle.

Kiuruveden seurakuntaa esitetään liitettäväksi Ylä-Savon aluekeskusrekisteriin 1.1.2022 alkaen

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Kiuruveden seurakunnan rekisteripalvelut siirtyvät vuoden 2022 alusta Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisteriin. Palveluita ovat mm. avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset, kirkkoon liittyminen ja eroaminen sekä muut kirkonkirjoihin liittyvät tehtävät. Ylä-Savon aluekeskusrekisteriin kuuluu nykyisellään Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven, Varpaisjärven, Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnat. Hiippakunnan alueella on meneillään selvitys aluekeskusrekistereiden palveluiden keskittämisestä tulevaisuudessa kokonaisuudessaan Kuopioon.

Järjestelyvaraerä kohdennetaan kokonaisuudessaan suorituslisäjärjestelmään

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaan seurakuntien tulee käyttää henkilöstön peruspalkoista laskettuna 0,6 % suuruinen järjestelyvaraerä henkilökohtaiseen- tai tehtäväkohtaiseen palkanosaan. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kohdentaa summan täysimääräisesti uuteen harkinnanvaraisen palkanosan korvaavaan suorituslisäjärjestelmään. Esitys suorituslisien saajista hyväksyttiin myös.

Tonttikaupat eivät toteudu

Ostaja-pariskunta halusi ostaa lisämaata seurakuntayhtymältä Iisalmen Holopanlahden rannassa sijaitsevalle tontilleen. Tarkoituksena oli rakentaa jyrkän tontin alapihalle tie. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti, ettei aluetta myydä ostajille Iisalmen kaupungin kaavoituksen esittämien perusteluiden vuoksi. Alue on osoitettu yleiskaavassa retkeily- ja ulkoilualueeksi. Sen myymistä yksityisille ostajille ei suositella yleiskaavassa yhteiseen käyttöön tarkoitetun alueen ja rantaviivan vähäisyyden vuoksi.

Yhteisen kirkkoneuvoston pöytäkirja 28.1.2020

Lisätietoja: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 7335 211, katariina.bergbacka@evl.fi.