Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Varpaisjärven kirkko ulkoa talvella.

Varpaisjärven kirkon korjaus- ja kehittämissuunnitelmiin pääsee tutustumaan esittelytilaisuudessa

4.3.2022 13.25

Varpaisjärven kirkon korjaus- ja kehittämissuunnitelmiin pääsee tutustumaan esittelytilaisuudessa, joka pidetään 30.3. klo 18.00 kirkossa. Tilaisuuden tarkoitus on tarjota seurakuntalaisille mahdollisuus saada tietoa ja keskustella kirkon korjaus- ja kehittämissuunnitelmista. 

Kirkon kehittämis- ja korjaushankkeen suunnitelmissa ollaan vaiheessa, jossa toimenpiteiden laajuus ja lopulliset luonnokset ovat valmistuneet.  

Kirkkotyöryhmä kutsuu varpaisjärveläisiä ja muita kehittämissuunnitelmista kiinnostuneita mukaan yleisötilaisuuteen, jossa on mahdollisuus tutustua juuri valmistuneisiin suunnitelmiin ja kuulla hankkeen etenemisestä. Tilaisuudessa suunnitelmia esittelee pääsuunnittelijana toiminut arkkitehti Arto Mattila. Rakennushistoriaselvityksestä kertoo arkkitehti Hannu Puurunen. Tilaisuudessa ovat mukana myös kirkkotyöryhmän jäsenet.  

Kirkon kehittämis- ja korjaushankkeessa tavoitteena on kehittää kirkkotilan esteettömyyttä, mahdollistaa kirkkotilan monipuolisempaa käyttöä ja tehdä välttämättömiä rakennusteknisiä korjauksia, joita on tullut esiin suunnittelutyön edetessä. Kirkon korjaus- ja kehittämishanke suunnitellaan toteutettavaksi vuonna 2023 ja hankkeelle haetaan rakennusavustusta kirkkohallitukselta.   

Nyt esiteltävistä suunnitelmista antaa seuraavaksi lausuntonsa Varpaisjärven seurakuntaneuvosto, jonka jälkeen käsittely jatkuu yhteisessä kirkkoneuvostossa ja yhteisessä kirkkovaltuustossa.  

Varpaisjärven seurakuntatalon tilanne  

Seurakuntataloon on päätetty tehdä kesän aikana kattava kuntotutkimus. Seurakuntayhtymän valtuustoseminaarissa 23.3. kirkkovaltuuston jäsenet perehtyvät Varpaisjärven seurakuntatalon, Hirsikankaan leirikeskuksen ja Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen tilanteeseen. Valtuustoseminaarin tarkoitus on antaa suuntaa päätöksenteon valmistelulle.  

Varpaisjärven seurakuntatalon ja kirkon korjaus- ja kehittämishankkeesta saa lisätietoa osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/kiinteistöt 

Kirkkotyöryhmä

Kirkkotyöryhmään kuuluvat kirkkoherra Timo Vainikainen, kiinteistöpäällikkö Jarno Rönkkö, hallintojohtaja Katariina Bergbacka ja Tiina Juutinen yhteisen kirkkoneuvoston edustajana sekä yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Elina Siirola. Kirkkotilan muutossuunnitelmien pääsuunnittelijana toimii SAFA arkkitehti Arto Mattila.