Uutislistaukseen

Seurakunnissa valitaan uudet luottamushenkilöt marraskuussa

Oletko viljelijä, varjelija ja haaveilija? Luottavainen, päättäväinen ja Ylä-Savolainen? Yhtä kaikki; olet myös uskottu, toivottu ja rakastettu! Tule ehdokkaaksi ja äänestämään seurakuntavaaleissa!

Vuoden 2018 seurakuntavaalien äänestyslippuja.

Seurakunnan jäsenyyteen kuuluu mahdollisuus vaikuttaa kirkon, oman seurakunnan ja seurakuntayhtymän asioihin. Seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt, jotka päättävät oman kotiseurakunnan asioista ja tulevaisuudesta seuraavat neljä vuotta. 

Päättämään pääsee niin toiminnan painotuksista, henkilövalinnoista, kiinteistöjen ylläpidosta kuin yhteisestä ympäristöstäkin. Päätöksillä on vaikutusta koko paikkakunnan elämään. Valitut luottamushenkilöt valitsevat myös kirkolliskokouksen maallikkojäsenet, jotka päättävät kirkon uskoon ja oppiin liittyvistä asioista. 

Näissä vaaleissa ovet ovat auki kaikille 

Seurakuntalaisia kutsutaan mukaan asettumaan ehdolle ja äänestämään, juuri sellaisina kuin olemme; uskottuina, toivottuina ja rakastettuina. Seurakuntavaalien valtakunnallisen kampanjan teeman tavoite olla humaani, lämmin, lohduttava ja toivoa antava. Se on kirkon ytimestä nouseva ja kirkon yhteistä strategiaa toteuttava; Ovet ovat auki kaikille, sellaisina kuin olemme.  

Suomen suurimman yhteisön tulevaisuudesta päättävät sen jäsenet 

Jokaisella yli 16- vuotiaalla jäsenellä on oikeus äänestää seurakuntavaaleissa ja kaikilla täysi-ikäisillä jäsenillä on mahdollisuus asettua ehdolle.  

Seurakuntavaalit järjestetään kaikissa Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakunnissa samaan aikaan. Ehdokasasettelu kestää 15.9.2022 saakka. Ennakkoäänestysaika on 8.–12.11.2022 ja varsinainen vaalipäivä marraskuussa 20.11.2022. 

Ylä-Savon seurakuntayhtymässä vaaleja vaaleissa annetaan kaksi ääntä; toinen ehdokkaalle seurakuntaneuvostoon ja toinen ehdokkaalle seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon.   

Seurakuntavaaleista saat tietoa osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/vaalit ja valtakunnalliselta sivustolta seurakuntavaalit.fi, sekä myös omasta seurakunnastasi. Sosiaalisessa mediassa vaaleja voi seurata tunnisteella #seurakuntavaalit. 

Ylä-Savon seurakuntayhtymään kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Nilakan (Pielavesi, Keitele), Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat.  

2022-03-01 09:49:00.0