Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Nuoret toteuttavat Ystävänpäiväkonsertin Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Lapinlahdella

11.2.2022 07.53

Kymmenkunta nuorta toteuttavat yhdessä Ystävänpäiväkonsertin, jonka tuotolla autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä nuoria paikallisesti ja maailmalla. Kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan konserttiin sunnuntaina 13.2. klo 15.00. Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua konsertissa ostamalla Ystävänpäiväkonsertin ohjelman 10€ ja ostamalla nuorten leipomia herkkuja konsertin jälkeen.  

Lapinlahden seurakunnan nuorisotyönohjaaja Saara Kauppinen sai idean konsertista kuultuaan, että Yhteisvastuukeräyksen tämän vuoden tuotto käytetään koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttamiseen niin Suomessa kuin maailmallakin. 

-Nuoret lähtivät innoissaan toteuttamaan konserttia ja he vastaavatkin niin konsertin musiikista, ohjelmien myynnistä kuin juontamisesta, Kauppinen kertoo. 

Kaksi nuorta Lapinlahden seurakunnan isoskoulutuksesta valitsivat konsertin koulutukseen kuuluvaksi projektityökseen. He ovat suunnitelleet konsertin juonnot, myyvät ohjelmia, juontavat konsertin ja leipovat vielä herkkujakin konsertin jälkeen myytäväksi. Kaikkiaan konserttia on toteuttamassa kymmenkunta 15-18 –vuotiasta nuorta. 

-Konsertissa kuullaan nuorten esittämänä hengellistä-, klassista- ja kevyempääkin musiikkia, paljastaa Kauppinen.  

Konsertti ei tarjoile pelkästään hengen ravintoa vaan konsertin jälkeen voi ostaa herkkuja ystävänpäivän kahvipöytään. 

Yhteisvastuu 2022 kerää lasten ja nuorten auttamiseen 

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Tuotosta 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen toiminnan kautta. 60 prosentilla avustetaan kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. 

20 prosenttia Suomeen jäävästä Yhteisvastuu-tuotosta jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin oman seurakunnan alueella. 

Lapinlahden seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen voi lahjoittaa myös verkossa osoitteessa yhteisvastuu.fi/lapinlahti sekä MobilePay –lahjoitusnumeroon 60548. Kevään aikana seurakunta järjestää myös lipaskeräyksen sekä useita tapahtumia Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.