Uutislistaukseen

Seurakunnissa toiminta jatkuu vilkkaana – Kokoontumiset järjestetään terveysturvallisuudesta huolehtien

Seurakunnissa on toimintaa rajoituksista huolimatta. Jumalanpalvelukset järjestetään normaalisti ja seurakuntien viikkotoiminta jatkuu terveysturvallisuudesta huolehtien.  

Jumalanpalvelukset järjestetään normaalisti ja yleisö on tervetullut kirkkoihin myös paikanpäälle.  Kirkoissa on käytössä 1/3 osa paikoista, joka tarkoittaa isoissa kirkoissa useita satoja paikkoja.  Tämä mahdollistaa reippaat turvavälit kävijöille. Jumalanpalveluksiin voi osallistua myös seurakuntien YouTube -lähetysten kautta. Radio Sandels lähettää joka sunnuntai klo 10.00 jumalanpalveluksen yläsavolaisesta kirkosta. 

Sama paikkamäärää on käytössä kirkoissa ja kappeleissa pidettävissä kirkollisissa toimituksissa, kuten ristiäisissä, rippijuhlissa, häissä ja hautajaisissa. Kastepaikaksi suositellaan nyt ensisijaisesti kirkkotiloja kotikasteiden sijaan. Seurakunnan tilojen käyttö on maksutonta kasteen yhteydessä myös kahvitilaisuuden osalta. 

Seurakuntien viikkotoiminta jatkuu  

Seurakuntien viikkotoiminta jatkuu normaalista ja terveysturvallisuudesta huolehtien. Ryhmien osallistujamäärät vaihtelevat tilan mukaan, maksimi on kuitenkin 20 henkilöä. Ennen kokoontumiseen lähtemistä kannattaa kurkata oman seurakunnan verkkosivuilta onko omassa kokoontumisessa muutoksia. Mahdollinen peruuntuminen, osallistujamäärän rajoittaminen tai muu järjestelyissä tapahtunut muutos ilmoitetaan seurakuntien tapahtumakalenterissa netissä sekä kirkollisissa ilmoituksissa. Muuttuvassa koronatilanteessa muutoksia voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla. 

Tällä hetkellä ainoastaan kuorotoiminta on seurakunnissa tauolla. 

Jos osallistuminen mietityttää tai on epätietoinen kokoontumisen toteutumisesta, niin ohjaajaan kannattaa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.   

Turvallinen kokoontuminen tehdään yhdessä 

Seurakuntien kaikessa toiminnassa noudatetaan tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia. Esimerkiksi tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettu, osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja osallistujien oleskelu on järjestetty sillä tavoin väljästä kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. 

Osallistujien toivotaan käyttävän maskia, huolehtivan turvavälistä, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä tulemaan tapahtumiin vain oireettomana. 

Lisätietoja: 

  • Iisalmen seurakunta, kirkkoherra Sanna Komulainen, sanna.komulainen@evl.fi, 044 733 5200  
  • Lapinlahden seurakunta, kirkkoherra Lauri Jäntti, lauri.jantti@evl.fi, 040 502 1439  
  • Nilakan seurakunta, kirkkoherra, Arto Penttinen, arto.penttinen@evl.fi 0400 914 006  
  • Sonkajärven seurakunta, kirkkoherra Riitta Valtokari 0440 711 235, riitta.valtokari@evl.fi  
  • Varpaisjärven seurakunta, kirkkoherra Timo Vainikainen, timo.vainikainen@evl.fi 050 331 1441 

19.1.2022 08.17