Uutislistaukseen

Varpaisjärvellä koronapassillinen ja passiton Kauneimmat Joululaulut

Varpaisjärven seurakunta järjestää kaksi Kauneimmat Joululaulut –tapahtumaa, joissa toisessa on käytössä koronapassi ja toisessa ei. Varpaisjärven seurakuntaneuvosto päätti asiasta 10.12.2021 kokouksessa. 

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko ulkoa talvella.

Kauneimmat Joululaulut lauletaan Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkossa 19.12.2021 klo 17.00 ilman koronapassia noudattaen 100 hengen rajoitusta. Kello 19.00 alkavaan tilaisuuteen osallistuvilta tarkistetaan koronapassi. 

- klo 17.00 tilaisuus on tarkoitettu sellaisille henkilöille, joilla on erityisiä vaikeuksia saada koronapassia käyttöönsä. Tässä tilaisuudessa noudatamme erityisesti turvavälejä, pidämme huolta käsihygieniasta ja on suositeltavaa käyttää kasvomaskia, toteaa Varpaisjärven seurakunnan kirkkoherra Timo Vainikainen. 

Tilaisuuksiin saapuvien toivotaan noudattavan turvavälejä. Kello 19.00 tapahtumaan saapuvien kannattaa varata hieman enemmän aikaa kirkkoon siirtymiseen, sillä koronapassin tarkistaminen vie hieman aikaa. 

- klo 19.00 tilaisuuteen voi osallistua paljon suurempi joukko ihmisiä, koska heillä on saapuessaan koronapassi. Uskon, että monilla on mahdollisuus ladata se itselleen omaan puhelimeensa tai tulostaa sen paperille, Vainikainen kommentoi. 

Koronapassin voi ladata ja tulostaa kanta.fi -palvelusta. Jos passia ei pysty hankkimaan itse verkkopalvelusta, sen saa omasta terveyskeskuksesta. 

- Vanhemmalle väestölle voi olla hankaluuksia saada koronapassi käyttöönsä verkosta. Omat lapset tai lastenlapset ovat myös taitavia lataamaan sen kanta.fi-palvelusta. Tarvittaessa seurakunnan työntekijät voivat myös antaa apua passin lataamisessa, Vainikainen kertoo. 

Kauneimmat Joululaulut on monelle tärkeä osa joulun odotusta. 

- Toivomme, että kahden tilaisuuden järjestäminen kirkossa mahdollistaa mahdollisimman monen osallistumisen Kauneimpiin Joululauhin, toteaa Vainikainen 

Kirkkolain mukaan seurakuntaneuvosto tekee päätöksen koronapassin käyttöönotosta. 

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa, hartauksissa ja kirkollisissa toimituksissa on käytössä 1/3 osa paikoista sunnuntaihin 19.12. saakka. Adventinajan jumalanpalveluksien normaaleille kävijämäärille tämä riittää hyvin. Joulukirkoista viestitään lähempänä joulunpyhiä, kun silloin voimassa olevat rajoitukset ovat tiedossa. Konserteissa tai muissa seurakunnan joulutapahtumissa ei vaadita tällä hetkellä koronapassia.   

Ennen tapahtumiin lähtemistä kannattaa varmistaa seurakunnan nettisivuilta tuorein tieto koronarajoitteista ja mahdollisista muutoksista tapahtumissa.    

Lisätietoja: Varpaisjärven seurakunta, kirkkoherra Timo Vainikainen, 050 331 1441, timo.vainikainen@evl.fi 

10.12.2021 21.25