Uutislistaukseen

IIsalmen vuoden 2021 Lucia –neito on Emma Nousiainen

Vuoden 2021 Lucia –neito on 15-vuotias iisalmelainen Emma Nousiainen. Perinteistä Lucia –neito tapahtumaa vietetään tänä vuonna videoidun tapahtuman merkeissä. Kustaa Aadolfin kirkossa taltioitua videota voi katsella yhdessä niin kodeissa, kouluissa, päiväkodeissa kuin vaikkapa hoitolaitoksissa. 

Emma Nousiainen Kustaa Aadolfin kirkossa.

Lucia-neidoksi tänä vuonna valittu 9-luokkalainen Emma Nousiainen täyttää Lucian edellytykset hienosti.  

-Emma on hyvin valoisa ja toiset huomioon ottava ysiluokan oppilas. Emmaa kuvastaa hyvin sanat, avoin, rehellinen ja avulias. Emma rakastaa musiikkia ja harrastaakin sitä myös vapaa-ajalla, toteaa Juhani Ahon koulun opettaja Riitta Hynynen. 

Lucia-neidot esiintyvät videolla yhdessä Juhani Ahon yhdeksäsluokkalaisten soittajien sekä kuoron kanssa. Video julkaistaan maanantaina 13.12. osoitteessa iisalmenseurakunta.fi/lucia sekä Iisalmen seurakunnan YouTube –kanavalla. Video on katsottavissa koko joulukuun ajan. 

Lucia juhlalla on pitkät perinteet Juhani Ahon koulun joulun odotuksessa.  

-Yhteistyö Iisalmen kaupungin ja Iisalmen seurakunnan kanssa alkoi vuonna 2012, jolloin aloimme järjestää koko kaupungin oma juhlaa, Hynynen kertoo. 

Lucia –juhlaa vietetään videoidun tapahtuman merkeissä nyt toista vuotta peräkkäin vallitsevan koronatilanteen vuoksi. 

Lucian -päivää vietetään 13.12. Pyhän Lucian muistoksi. Juhla periytyy monien muiden vuotuisjuhlien tapaan katolisesta pyhimyskalenterista. Suomessa Lucian päivää on vietetty pitkään erityisesti ruotsinkielisissä piireissä. Nykyisin päivää vietetään yhä useammin myös suomenkielisten keskuudessa. 

8.12.2021 16.35