Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Kirkossa laulavia ihmisiä.

Kauneimpia Joululauluja lauletaan 100 hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen – Jumalanpalveluksissa kirkoissa on käytössä 1/3 paikoista

3.12.2021 18.18

Itä-Suomen aluehallintoviraston määräämät rajoitukset vaikuttavat Ylä-Savon seurakuntien toiminnassa lähiviikkoina eniten Kauneimmat Joululaulu –tilaisuuksiin, joihin voidaan ottaa mukaan korkeintaan 100 osallistujaa. Iisalmen ja Lapinlahden seurakunnat valmistelevat koronapassin käyttöönottoa, jotta osallistumisrajoituksista voitaisiin luopua. Rajoitukset tulevat voimaan 6.12.

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa, hartauksissa ja kirkollisissa toimituksissa on käytössä 1/3 osa paikoista sunnuntaihin 19.12. saakka. Tämä määrä riittää hyvin adventinajan normaaleille kävijämäärille ja kirkollisille toimituksille. Seurakuntien joulukirkoista viestitään lähempänä joulunpyhiä, kun silloin voimassa olevat rajoitukset ovat tiedossa. 

Kokoontumisrajoitukset eivät koske konsertteja tai muita seurakuntien joulutapahtumia, jos ne eivät ole yhteislaulutilaisuuksia ja niissä on kaikille tarjolla istumapaikat.  

Kaikissa tapahtumissa suositellaan käyttämään maskia, pitämään turvallista etäisyyttä toisiin ja huolehtimaan hyvin käsi- ja yskimishygieniasta.   

Iisalmen, Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakunnassa valmistellaan koronapassin käyttöönottoa  

Mikäli koronapassi otetaan käyttöön, niin seurakunta luopuu 100 hengen kokoontumisrajoituksista Kauneimmat joululaulut –tilaisuuksissa. Tämä tarkoittaa, että tapahtumiin voi osallistua vain esittämällä koronapassin.  

Koronapassin käyttöönotosta päättää kirkkolain mukaisesti seurakuntaneuvosto. Iisalmessa seurakuntaneuvosto päättää koronapassin käyttöönotosta 14.12. ja Lapinlahden seurakuntaneuvosto 8.12. ja Varpaisjärven seurakuntaneuvosto 10.12. Siihen saakka yhteislaulutilaisuuksissa noudatetaan 100 hengen osallistumisrajoitusta. 

Ennen tapahtumaan lähtöä on syytä tarkistaa seurakunnan nettisivuilta mahdolliset muutokset tapahtumissa ja koronarajoituksissa  

Seurakunnat viestivät tapahtumien koronarajoituksista ja muista muutoksista omilla nettisivuillaan, sosiaalisessa mediassa ja paikallislehtien kirkollisissa ilmoituksissa. Nettisivuilta löytyvät myös seurakuntien striimausaikataulut sekä radiojumalapalvelusten aikataulu Radio Sandelsilla. Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien joulutapahtumien tiedot on koottu myös osoitteeseen ylasavonseurakunnat.fi/joulu.  

Kirkkojen paikkamäärät

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa, hartauksissa ja kirkollisissa toimituksissa on käytössä 1/3 osa paikoista sunnuntaihin 19.12. saakka. 

Iisalmen seurakunta

  • Pyhän Ristin kirkko osallistujamäärä 165 henkilöä
  • Kustaa Aadolfin kirkko osallistujamäärä 400 henkilöä

Keiteleen seurakunta

  • Keiteleen kirkko osallistujamäärä 265 henkilöä

Lapinlahden seurakunta

  • Lapinlahden kirkko osallistujamäärä 300 henkilöä
  • Alapitkän kirkko osallistujamäärä 35

Pielaveden seurakunta

  • Pielaveden kirkko osallistujamäärä 400 henkilöä
  • Laukkalan kirkko osallistujamäärä 70 henkilöä

Sonkajärven seurakunta

  • Sonkajärven kirkko osallistujamäärä 200 henkilöä
  • Sukuevan kirkko osallistujamäärä 80 henkilöä

Varpaisjärven seurakunta

  • Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko osallistujamäärä 230 henkilöä