Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Suomen lippu ja valkoinen kynttilä.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan seurakunnissa jumalanpalveluksilla

3.12.2021 09.06

Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksissa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta. 

Itsenäisyyspäivänä 6.12. seurakunnissa järjestetään jumalanpalveluksia ja lasketaan seppele tai sytytetään kynttilöitä sankarihaudoille. Jumalanpalveluksia on pidetty itsenäisyyspäivänä maamme itsenäisyyden alkuajoista lähtien. 

Seurakuntien itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset alkavat kello 10.00. Yleensä itsenäisyyspäivänä vietetään sanajumalanpalvelus, paitsi jos se osuu sunnuntaille. Itsenäisyyspäivän liturginen väri on valkoinen ja alttarilla palaa neljä kynttilää. Jumalanpalveluksien jälkeen siirrytään sankarihaudoille seppeleiden laskuun.  

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat seurakunnissa 

Iisalmessa sanajumalanpalvelus Kustaa Aadolfin kirkossa kello 10.00. Itsenäisyyspäivän seppeleenlaskut Vanhalla hautausmaalla klo 11.00 ja Sankariniemen hautausmaalla klo 11.30 

Keiteleellä Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus klo 10.00 kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen kunniakäynti ja seppeleenlasku sankarihaudalla. Keiteleen reserviläiset sytyttävät LC Keiteleen lahjoittamat kynttilät sankarihautausmaalle.  

Lapinlahdella Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus kello 11.00  kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleenlaskut sankarihaudoilla, Karjalaan jääneiden muistomerkillä ja Sotaanlähdön muistomerkillä. Klo 12.00 Itsenäisyyspäivän kahvitarjoilu ja juhla seurakuntatalolla. Itsenäisyyspäivän konsertti ja flyygelin käyttöönotto klo 13.00 Lapinlahden kirkossa.  

Pielavedellä Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus kello 10.00 Pielaveden kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleenlasku sankariristillä. 

Sonkajärvellä sanajumalanpalvelus klo 10.00  kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeltenlasku sankarihautausmaalla ja kahvit sekä juhla seurakuntatalolla klo 12.00. Sukevan sankarihautausmaalla seppeleen lasku ja hartaus klo 14.00.  Sointuja suomalaisuuden sydänmailta -konsertti Sukevan kirkossa klo 14.15. Henry Räsänen, lausunta ja Janne Vänskä, laulu ja harmonikka. 

Varpaisjärvellä Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus klo 10.00 kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleen lasku sankarihautausmaalla. Kahvitarjoilu seurakuntatalolla jumalanpalveluksen jälkeen.