Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset

Pielaveden kirkon sisäkuva.

Pielaveden kirkon alapohjan 400 000 euron korjauksiin haetaan avustusta

1.12.2021 10.12

Pielaveden kirkossa on todettu ongelmia sisäilmassa. Tehdyn kuntotutkimuksen mukaan kirkon lattiassa on kauttaaltaan ilmavuotoa, josta aiheutuu epäpuhtautta sisäilmaan.

Koko kirkkorakennuksen alapohjan korjauksen kustannusarvio on 400 000 euroa. Kuntotutkimuksessa suositellaan vaurioituneiden alapohjan eristeiden korvaamista uusilla, yhtenäisen ilmansulkukerroksen asentamista lattiaan ja ryömintätilan tuuletuksen parantamista.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti hakea kirkkohallitukselta kirkollisen kulttuuriperinnön hoitoon tarkoitettua avustusta mahdollisen enimmäismäärän.

Yhteisen kirkkoneuvoston 30.11. kokouksen pöytäkirja (pdf)

Lisätietoja: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 733 5211, katariina.bergbacka@evl.f