Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Kaupungin siluetti.

Varpaisjärven kirkkotilojen muutossuunnitelmia ei ole vielä tehty. Seurakuntatalon tulevaisuus selviää vuoden 2022 aikana

6.10.2021 15.35

Varpaisjärven kirkon muutossuunnitelman tekemiseen on varattu kuluvalle vuodelle talousarvioon 40 000 euroa.  Määräraha –päätöksiä tehdessä ja työryhmää valittaessa on mainittu, että kirkkotilaan suunniteltaisiin kokoontumistilaa penkkirivejä poistamalla. Tämä on herättänyt huolta varpaisjärveläisissä.  

Varpaisjärven kirkkotilojen muutoksien suunnittelu ei ole vielä alkanut. Muutossuunnitelmista viestitään seurakuntalaisille työryhmän työn edetessä. 

Kirkkotilan muutoksien suunnitteluun on valittu työryhmä syyskuun alussa, eikä suunnittelutyö ole vielä alkanut. Vuoden 2021 toiminta- ja taloussuunnitelmassa on varattu 40 000 euron suuruinen määräraha kirkkotilan muutosten suunnittelua varten. Tässä yhteydessä on alustavasti mainittu, että pyrittäisin luomaan kirkkoon kokoontumistila penkkirivejä poistamalla. Näitä mahdollisuuksia työryhmä alkaa selvittämään. Muutoksien suunnittelijaksi on valittu SAFA arkkitehti Arto Mattila. Mahdollisista muutossuunnitelmista tullaan tarvitsemaan myös Museoviraston lausunto ja kirkkohallituksen vahvistamispäätös. Varpaisjärvellä kirkkotilan muutostyöt liittyvät osin seurakuntatalon tilanteeseen, mutta myös koko kirkon tasolla kannustetaan seurakuntia uudistamaan kirkkotilojen käyttöä uudessa strategiassa “Ovet auki”.  

Varpaisjärven kirkko on rakas ja pyhä paikka varpaisjärveläisille. Suunnittelussa otamme tämän huomioon ja kunnioitamme sitä.  Se on meidän kaikkien yhteinen tavoite ja tahto. Seurakunnassa on herännyt huoli tämän arvokkaan kirkon kohtalosta ja muutoksista. Kaikkiin muutoksiin liittyy huolta. Seurakunnan viranhaltijat ja luottamushenkilöt kuuntelevat ja ottavat huomioon seurakuntalaisten näkemyksiä. Tällä tavalla toimimme demokraattisesti ja hyvässä hengessä asioita eteenpäin vieden.” - kertoo kirkkoherra Timo Vainikainen  

Työryhmä on aloittamassa toimintaansa ja siihen kuuluvat kirkkoherra Timo Vainikainen, kiinteistöpäällikkö Jarno Rönkkö, hallintojohtaja Katariina Bergbacka ja luottamushenkilö Tiina Juutinen yhteisen kirkkoneuvoston edustajana. Luottamushenkilöt valitsivat työryhmän jäsenet 7.9. pidetyssä Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien yhteisessä kirkkoneuvostossa. 

Varpaisjärven kirkon muutossuunnitelmista viestitään seurakuntalaisille työryhmän työn edetessä.  

Varpaisjärven seurakuntatalon jatko selviää vuoden 2022 aikana  

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uudessa kiinteistöstrategiassa Varpaisjärven seurakuntatalosta ollaan luopumassa sen käyttöiän päätyttyä. Varpaisjärven seurakuntatalon luokitusta nostettiin kiinteistöstrategiassa realisoitavien kiinteistöjen luokasta lyhytaikaisesti omistettaviin ja ylläpidettäviin kiinteistöihin, joista luovutaan käyttöiän päätyttyä. Varpaisjärven seurakuntatalon osalta tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa. Seurakuntatalon tulevaisuus selviää kuitenkin vuoden 2022 aikana.   

Ylä-Savon seurakuntayhtymä omistaa seurakuntiensa kiinteistöt. Varpaisjärven seurakuntatalon jatkosuunnitelmia valmistelevat aikanaan Ylä-Savon seurakuntayhtymässä luottamushenkilöt yhteisessä kirkkoneuvostossa.  

Seurakuntataloa voi edelleen käyttää muistotilaisuuksiin ja muihin perhejuhliin. Seurakunnan toimintaa järjestetään seurakuntatalolla ja Seurakuntapysäkillä, jossa on työtilat myös osalle työntekijöistä. Varpaisjärven seurakunnalla on erittäin hyvät ja ammattitaitoiset työntekijät, jotka tekevät sydämellään työtä seurakunnan parhaaksi kaikissa tilanteissa.” - toteaa Timo Vainikainen 

Varpaisjärven seurakunnan nettisivuille kootaan ensi viikolla (viikko 41) kirkkotilan muutossuunnitelmiin ja seurakuntataloon liittyvää viestintää seurakuntalaisten helposti löydettäväksi.  

Lisätietoja:  

  • Varpaisjärven kirkkoherra Timo Vainikainen, 050 331 1441, timo.vainikainen@evl.fi 
  • Ylä-Savon seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö, 044 733 5240, jarno.ronkko@evl.fi 
  • Ylä-Savon seurakuntayhtymän hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 733 5211, katariina.bergbacka@evl.fi