Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Eläköitymisen kautta säästöjä, mutta uusiakin osaajia tarvitaan

29.4.2016 08.30

Ylä-Savon seurakuntayhtymän työntekijöiden eläköitymisen kautta henkilöstömenojen kulurakenne kevenee, mutta lisäksi tarvitaan uusiakin osaajia. Uusi seurakuntamestari aloittaa tehtävässään 1.6.2016. 

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui 28.4. päättämään seurakuntien ja seurakuntayhtymän yhteisistä asioista. Päätöksiä tehtiin useita mm. henkilöstöön liittyen, kun tulevien kuukausien aikana jopa neljä työntekijää siirtyy eläkkeelle. Henkilöstömenojen kulurakenne kevenee luonnollisen poistuman kautta, mutta uusiakin osaajia tarvitaan.

Seurakuntayhtymässä julistettiin haettavaksi seurakuntamestarin virka 1.10.2016 lukien. Haastattelutyöryhmän yksimielisen esityksen mukaan, yhteinen kirkkoneuvosto valitsi virkaan Hannu Huttusen ja varalle Suvi Simolan. Perusteluina valinnalle on se, että Hannu Huttusella on vaaditun suntion ammattitutkinnon lisäksi ylioppilaspohjainen puutarhurin ammattitutkinto. 

Lisäksi yhteinen kirkkoneuvosto myönsi luvan Väärnin Pappila Oy:lle maalämpöputkiston asentamiseen pappilarakennuksen itäpuolella sijaitsevalle peltoalueelle, joka ei ole vuokrattu Väärnin Pappila Oy:lle. Väärnin Pappila Oy vastaa itse mahdollisten lupien hakemisesta ja kustannuksista. 

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti jättää ottamatta käsittelyyn Pohjola Vakuutus Oy:n hankintaoikaisun, koska se oli saapunut myöhässä. Hankintaoikaisu koski seurakuntayhtymän vakuutuspäätöstä. 

Pöytäkirjat löytyvät tarkastuksen jälkeen verkosta osoitteesta www.ylasavonseurakunnat.fi/paatoksenteko

Lisätietoja, 

Ylä-Savon seurakuntayhtymä, hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 7335 211, katariina.bergbacka@evl.fi ​