Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

!.png

Varo Kauneimmat Joululaulut –huijausta sosiaalisessa mediassa

11.12.2020 13.45

Kauneimmat Joululaulut -valetapahtumia on Facebookissa nyt paljon, ja Lähetysseura varoittaa huijausyrityksistä suomalaisia ja vetoaa, jotta nämä tekisivät Facebookille ilmiantoja valetapahtumista. Oikeat Kauneimmat Joululaulut -tapahtumat ovat aina ilmaisia, ja lahjoittaminen on vapaaehtoisia.

Seurakuntien ja Lähetysseuran järjestämät Kauneimmat Joululaulut -Facebook-tapahtumat ovat joutuneet huijausyritysten kohteeksi. Koronan takia verkkoon siirretyt joululaulutapahtumat ovat keränneet valtavasti huomiota, osallistujia ja näkyvyyttä, mutta samalla ne ovat houkutelleet huijarit paikalle. Rikolliset tehtailevat kymmeniä rinnakkaisia Kauneimmat Joululaulut -valetapahtumia, joiden tarkoituksena on saada varomaton käyttäjä esimerkiksi  antamaan luottokorttitietonsa vääriin käsiin.

Huijausyrityksiä oli erityisen paljon eilen 9.12.2020 Tampereen seurakuntien järjestämän Kauneimpien Joululaulujen yhteydessä. Huijarit jakoivat tapahtuman sivulla ja seurakunnan Facebook-sivulla kommenteissa linkkejä ulkopuolisille sivustoille, joilla vaadittiin luottokorttitietoja, jotta suoratoisto voi alkaa.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien omilla YouTube –kanavilla Kauneimmat Joululaulu –striimauksien ja tallenteiden katselu on ilmaista ja turvallista.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien Kauneimmat Joululaulut –tilaisuuksia ei striimata Facebook –kanavilla vaan seurakuntien omilla YouTube –kanavilla. Seurakunnat sulkevat turvallisuuden vuoksi Kauneimpiin Joululauluihin liittyvien tapahtumamainosten julkaisuiden kommenttikentät sosiaalisen median eri kanavissa.  

Tapahtumien seuraaminen seurakuntien omilla YouTube –kanavilla on ilmaista ja turvallista, lahjoittaminen on vapaaehtoista. Lahjoituksen tekemistä suositellaan ensisijaisesti kauneimmatjoululaulut.fi/lahjoitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä -sivuston kautta. YouTube –lähetyksien kuvassa näkyvät lahjoitusohjeet ovat luotettavia. Lahjoituksilla autetaan kehitysmaiden lapsia, joille tarjotaan koulutusta, terveyttä ja turvaa.

Mikäli sosiaalisessa mediassa näkyvät linkit seurakuntien YouTube –kanaville huolettavat, suorat linkit löytyvät myös seurakuntien verkkosivuilta. Kaikki striimatut joulutapahtumat ja seurakuntien YouTube –kanavat löytyvät osoitteesta www.ylasavonseurakunnat.fi/seurakuntien-youtube-kanavat.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven, Varpaisjärven seurakunnat.

Vinkkejä valetapahtuman tunnistamiseen:

• Järjestäjänä on jokin muu taho kuin seurakunta, Kauneimmat Joululaulut tai Suomen Lähetysseura. Järjestäjän Facebook-sivua tarkastelemalla voi arvioida, että kyse on esimerkiksi oikeasta seurakunnan sivusta.

• Epäilyttäviä ovat esimerkiksi englanninkielinen teksti tai linkki, joka ohjaa kirjautumisen takana olevalle sivustolle.

• Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet ovat aina ilmaisia ja lahjoittaminen vapaaehtoista. Lahjoittaa voi verkossa osoitteessa https://kauneimmatjoululaulut.fi/lahjoita.

(Suomen Lähetysseuran keräysluvat: Manner-Suomi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020–31.12.2020 myönnetty 3.1.2020, Poliisihallitus. Ahvenanmaa: ÅLR 2019/6111, voimassa 2020, myönnetty 13.8.2019 Ahvenanmaan maakuntahallitus. Kerätyt varat käytetään vuosien 2020–2022 aikana Suomen Lähetysseuran ulkomaantyöhön.)

Kauneimpia Joululauluja on laulettu vuodesta 1973 lähtien. Viime vuonna Kauneimmat Joululaulut -kampanja keräsi historiansa parhaan tuloksen, 1 165 000 euroa. Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa.

Lisätiedot:

Suomen Lähetysseura

  • Varainhankinnan päällikkö Hanna Kalanne, puh. 040 6871 013, hanna.kalanne@suomenlahetysseura.fi
  • Toiminnanjohtaja Rolf Steffansson, puh. 043 8240 649, rolf.steffansson@suomenlahetysseura.fi

Ylä-Savon seurakunnat

  • Iisalmen seurakunta, kirkkoherra Sanna Komulainen, 044 733 5200, sanna.komulainen@evl.fi
  • Lapinlahden seurakunta, kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 502 1439, lauri.jantti@evl.fi
  • Pielaveden seurakunta, kirkkoherra Arto Penttinen, 0400 914 006, arto.penttinen@evl.fi
  • Sonkajärven seurakunta, vt. kirkkoherra Anne Pulkka, 0440 711 235, anne.pulkka@evl.fi
  • Varpaisjärven seurakunta, kirkkoherra Timo Vainikainen, 050 331 1441, timo.vainikainen@evl.fi