Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Keiteleen kirkon ilmakuva. Keiteleen kirkko.

Keiteleen seurakunta osaksi seurakuntayhtymää 1.1.2021 – Pielaveden ja Keiteleen seurakuntien yhdistymistä suunnitellaan

21.10.2020 12.10

Ylä-Savon seurakuntayhtymälle siirtyy osa Keiteleen seurakunnan tehtävistä 1.1.2021. Seuraava askel saattaa olla Pielaveden ja Keiteleen seurakuntien yhdistyminen. 

Keiteleen seurakunta liittyy Ylä-Savon seurakuntayhtymään vuoden 2021 alusta lukien. Päätökset liittymisestä tehtiin Keiteleen seurakunnan ja Ylä-Savon seurakuntayhtymän hallinnossa jo runsas vuosi sitten keväällä. Ylä-Savon seurakuntayhtymä vastaa 1.1.2021 alkaen Keiteleen seurakunnan omaisuuden hoidosta, hautaustoimesta, toimistopalveluista sekä talous- ja henkilöstöhallinnosta. Seurakuntayhtymän tehtävä on palvella jäsenseurakuntia ja luoda niille toimintaedellytykset. Ylintä päätösvaltaa seurakuntayhtymässä käyttää seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto.

Seurakuntalaisille muutos näkyy kirkkoherranviraston palveluiden siirtymisenä Iisalmeen seurakuntien yhteisiin toimistoihin. Perhejuhliin, kuten kasteeseen ja häihin liittyvät varaukset ja järjestelyt sovitaan vuoden alusta alkaen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin toimiston kanssa. Hautajaisiin liittyvät varaukset ja järjestelyt sovitaan jatkossa Hautauspalveluiden toimiston kanssa. Toimistot sijaitsevat Iisalmessa seurakuntatalolla. Palvelut ovat saatavilla puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä tai asioimalla henkilökohtaisesti paikan päällä Iisalmessa. 

Keiteleen seurakunnan liittymisestä Ylä-Savon seurakuntayhtymään saa kattavammin tietoa osoitteesta www.keiteleenseurakunta.fi

Keiteleen ja Pielaveden seurakuntien luottamushenkilöille esitettäneen yhtenevän aloitteen tekemistä seurakuntien yhdistymisestä vielä syksyn aikana 

Pielaveden ja Keiteleen seurakuntien kirkkoherrat aikovat tehdä vielä tänä syksynä yhdenmukaisen esityksen luottamushenkilöille seurakuntien yhdistymisestä. Keiteleellä asiasta on keskusteltu kirkkoneuvostossa ja kirkkovaltuustossa syyskuussa ja yhtenevän aloitteen tekemiseen suhtaudutaan myönteisesti. Pielavedellä asiasta käydään keskustelua 29.10.2020 pidettävässä kokouksessa. 

Päätöksiä luottamushenkilöt tekevät sitten, kun aloite Pielaveden ja Keiteleen seurakunnan lakkauttamisesta ja yhteisen seurakunnan perustamisesta tulee käsittelyyn. Seurakuntien mahdollisesta yhdistymisestä päättää kirkkohallitus. Mikäli päätöksenteko etenee kohti yhdistymistä, varsinaisesti uusi seurakunta aloittaisi toimintansa vuoden 2022-2023 aikana. 

Seurakuntien yhdistymisen taustalla ovat taloudelliset haasteet ja jatkuvasti vähenevä väestöpohja. Keiteleen ja Pielaveden seurakuntien yhdistäminen mahdollistaisi toisesta kirkkoherran virasta ja toisesta kanttorin virasta luopumisen, sekä kasvatustyön virkojen kohdentamisen tasaisesti nykyisten seurakuntien alueelle. Keiteleen seurakunnan nykyinen kirkkoherra Oiva Malinen siirtyy eläkkeelle vuoden 2022 alussa ja seurakunnan kanttori on nyt irtisanoutunut. 

”Kirkonkylien välinen matka on lyhyt, olemme luontaisesti läheisiä. Yhdistyminen vahvistaisi toiminnan kehittämistä ja loisi jatkuvuutta.” Pielaveden kirkkoherra Arto Penttinen kommentoi. 

Lisätietoa: 
www.keiteleenseurakunta.fi, www.ylasavonseurakunnat.fi

Keiteleen seurakunnan kirkkoherra Oiva Malinen, 050 303 8170, oiva.malinen@evl.fi.

Pielaveden seurakunnan kirkkoherra Arto Penttinen, 0400 914006, arto.penttinen@evl.fi 

Ylä-Savon seurakuntayhtymä: 
Hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044-7335 211, katariina.bergbacka@evl.fi

Talouspäällikkö Marko Ropponen, 044 733 5230, marko.ropponen@evl.fi

Hautatoimen sekä Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin palvelupäällikkö Riitta Kaasinen, 040 528 3140, riitta.kaasinen@evl.fi

Kiinteistöpäällikkö Jarno Rönkkö, 044 733 5240, jarno.ronkko@evl.fi