Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Nimitysuutinen: Piispa Jolkkonen Paavin kanssa samaan luokkaan. Teologian luokka vahvistui Euroopan tiedeyhteisössä

3.3.2016 09.25

Euroopan tiede- ja taideakatemian (European Academy of Sciences and Arts) uusiksi jäseniksi on kutsuttu Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan dekaani, professori Hilkka Soininen, erityispedagogiikan professori Eija Kärnä ja teologian osaston dosentti, Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.


Euroopan tiede- ja taideakatemian Suomen delegaatiota johtaa vuoteen 2019 saakka Itä-Suomen yliopiston emeritusprofessori Juhani Laurinkari, joka on akatemian pysyvä jäsen. Akatemia järjestää vuosittain 10–15 isoa kansainvälistä seminaaria. Akatemian ensimmäinen Suomessa järjestetty kansainvälinen symposium oli vuonna 2014 Kuopiossa.

Euroopan tiede- ja taideakatemiaan kuuluu yli 1700 jäsentä, joista 11 suomalaista huippututkijaa. Jäsenten joukossa on 32 nobelistia. Akatemia toimii eri tieteen- ja kulttuurinalojen kansainvälisten huippututkijoiden keskustelufoorumina. Akatemian keskeisiin tehtäviin kuuluu tieteen kehittäminen, tieteellisen tiedon levittäminen ja kansainvälisten hankkeiden toteuttaminen. Akatemia jakaa myös omaa rauhanpalkintoaan ja palkitsee tutkijoita rajoja ylittävistä tutkimuksesta.

Akatemia on järjestäytynyt ns. luokiksi, jotka vastaavat tiedekuntia. Paavi on jäsenenä uskontojen luokassa, jonka jäseneksi piispa Jari Jolkkonen nyt kutsuttiin.

Akatemian uusien jäsenten nimitysjuhla pidetään Salzburgissa 5. maaliskuuta.

Jari Jolkkonen on piispan viran hoitonsa ohella vahvasti kiinni yliopistomaailmassa. Ennen nykyistä viranhoitoaan hän toimi mm. systemaattisen teologian lehtorina (vs.), Joensuun yliopistossa vuosina 2006–2007. Piispa Jari Jolkkonen toimii tällä hetkellä Itä-Suomen yliopiston teologian osaston dosenttina sekä Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan käytännöllisen teologian dosenttina. Hän on vuonna 2004 väitellyt teologian tohtoriksi aiheesta Uskon ja rakkauden sakramentti. Opin ja käytännön yhteys Martti Lutherin ehtoollisteologiassa.

Lisätietoja:

Juhani Laurinkari, Euroopan tiede- ja taideakatemian Suomen delegaation johtaja, professori, p. 050 555 0440, juhani.laurinkari(at)uef.fi

http://www.euro-acad.eu/about-the-academy/histroy