Uutislistaukseen

Yhteisen kirkkoneuvoston kokousuutisia 28.4.2020

Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi Varpaisjärven seurakuntamestariksi Virpi Voutilaisen. Kokouksessa keskusteltiin myös koronaepidemian vaikutuksista toimintaan ja talouteen mutta konkreettisiin toimiin ei vielä ryhdytty, asiaan palaataan seuraavassa kokouksessa. 

Uutinen_ylä savon seurakuntayhtymä_paatökset-5.png

Varpaisjärven seurakuntamestariksi valittiin Virpi Voutilainen  

Varpaisjärven seurakunnan vakinaiseen työsuhteeseen valittiin Virpi Voutilainen 1.6.2020 lukien. Varalle valittiin Saija Keränen. Hakijoita virkaan oli yhteensä seitsemän henkilöä, joista neljä haastateltiin. Valinnan perusteena on koulutukseen, työkokemukseen ja haastatteluun perustuva myönteinen kokonaisvaikutelma. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. 

Yhteinen kirkkoneuvosto keskusteli koronapandemian vaikutuksista seurakuntayhtymän toimintaan ja talouteen 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli Ylä-Savon seurakuntayhtymän toimintaa ja taloutta poikkeuksellisessa koronapandemiatilanteessa. Keskusteluissa painotettiin vuosilomien, säästövapaiden tai lomarahavapaiden pitämistä jo toukokuusta lähtien. Lisäksi selvitetään muita toimenpiteitä kriisin jatkuessa. Asiaan palataan seuraavassa kokouksessa. 

Seurakuntien kuten muidenkin julkisyhteisöjen ja yritysten taloudellinen tilanne on epidemian ja toimintojen sulkemisen vuoksi poikkeuksellisen huono. Seurakuntien osalta lähtökohta jo ennen epidemiaa oli vaikea, kun kirkollisveron jako-osuus pieneni helmikuun 2020 alussa 4,2 %. Työllisyystilanteen heikentyessä kirkollisverotilitykset tulevat vähenemään enemmän mutta tässä vaiheessa on mahdotonta arvioida tarkemmin, kuinka paljon. 

Vähentymiseen vaikuttaa, kuinka pitkään työllisyyteen vaikuttavat rajoitukset ovat voimassa. Jos rajoituksia päästään purkamaan nopealla aikataululla, voisi vähentyminen olla parhaassa tapauksessa luokkaa 5 prosenttia. Jos epidemia ja rajoitukset jatkuvat pidempään, voi se pian olla jopa 10 prosenttia tai ylikin. Jotkut seurakuntataloudet ovat jo päättäneet käynnistää yt-neuvottelut tilanteen johdosta ja meilläkin se on todennäköisesti edessä poikkeusolojen jatkuessa pidempään. 

Lisätietoja: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, p. 044-7335 211, katariina.bergbacka@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

28.4.2020 19.06