Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Kirkolliset ilmoitukset_Iisalmen seurakunta_2.png

Seurakuntien toiminta ja palvelut Koronavirustilanteessa

17.3.2020 19.01

Jumalanpalveluksia ei pidetä julkisina tilaisuuksina. Eri seurakunnissa valmistaudutaan välittämään jumalanpalvelus seurakuntalaisille niin verkossa kuin Radio Sandelsin kanavalla. Kaikki ryhmä- ja viikkotoiminta on tauolla. Kirkolliset toimitukset, kuten hautajaiset, kasteet ja vihkimiset, toimitetaan normaalisti. Tilaisuudessa voi kuitenkin olla paikalla vain enintään noin 10 henkilöä. Toimituksen tekevä pappi ottaa yhteyttä aiemmin sovittujen tilaisuuksien muutoksista. Palvelutoimiston ja aluekeskusrekisterin sekä hautauspalveluiden toimistoille ei nyt kannata tulla. Asioinnin voi tehdä puhelimitse, sähköpostin avulla ja hyödyntämällä verkkopalveluita.   

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksia ei pidetä julkisina tilaisuuksina. Eri seurakunnissa valmistaudutaan välittämään jumalanpalvelus seurakuntalaisille uusin muodoin esimerkiksi verkossa ja Radio Sandelsin kanavalla. 

Tulevana sunnuntaina jumalalanpalvelukseen voi osallistua kuuntelemalla kello 10 alkavaa lähetystä Radio Sandelsin lähettämänä ja seurakuntien verkkosivujen kautta. Jumalanpalveluksien radiointi toteutetaan vuorollaan jokaisesta Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnasta. Jumalanpalvelusten streemaaminen verkkoon aloitetaan osassa seurakuntia jo mahdollisesti tulevana sunnuntaina. 

Kirkko on avoinna sunnuntaina klo 11-13 yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten.

Viikkotoiminta 

Kaikki ryhmä- ja viikkotoiminta on tauolla.

Kirkolliset toimitukset 

Kirkolliset toimitukset, kuten hautajaiset, kasteet ja vihkimiset, toimitetaan normaalisti. Tilaisuudessa voi kuitenkin olla paikalla vain enintään noin 10 henkilöä. Toimituksen tekevä pappi ottaa yhteyttä aiemmin sovittujen tilaisuuksien muutoksista.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri sekä Hautauspalvelut

Käytäthän asiointiin ensisijaisesti puhelinta, sähköpostia ja verkkopalveluita. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät seurakunnan verkkosivuilta Info ja asiointi –osiosta sekä osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi
 

Palvelutoimisto

☎ 044 7335 202, ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Häät, kaste ja tilavaraukset. Papin, kanttorin ja seurakunnan tilan varaus, lisätietoja ja käytännön järjestelyt häihin ja kasteeseen liittyen.

Aluekeskusrekisteri 

☎ 044 7335 202, ylasavon.virkatodistukset@evl.fi  

Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen.

Hautauspalvelut

☎ 044 7335 201, ylasavon.hautausluvat@evl.fi

Papin, kanttorin ja tilan varaus, käytännön järjestelyt, haudanhoitosopimukset ja hautapaikat. 

 

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos haluat keskustella. Kaikki seurakuntiemme työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista. Tuetaan toisiamme näinä haastavina aikoina.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, armahtava Isä ja runsaan lohdutuksen Jumala! Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia. (2. Kor. 1:3-4)