Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

praying-614374_1280.jpg

Rukous on aitoa läsnäoloa

16.3.2020 19.26

Elämämme huutaa lähimmäistä, jota meidän nyt tulee rakastaa pitämällä turvallista etäisyyttä.  

Elämme poikkeuksellisia aikoja, näin olemme kuulleet sanottavan, ja voimme todeta sen jo itsekin. Elämämme huutaa lähimmäistä, jota meidän nyt tulee rakastaa pitämällä turvallista etäisyyttä.  

Nämä poikkeusajat herättävät monissa pelkoja. Pelko on luonnollinen reaktio, mutta sille ei pidä antaa valtaa. Jumala on läsnä nyt. Hänen puoleensa on turvallista kääntyä missä vain ja milloin vain. Myös seurakunnan työntekijän puoleen voit turvallisesti ja luottamuksellisesti kääntyä. 

Yksinäisyys uhkaa monia. Otetaanpa siis puhelin käteen. Mitä sinulle kuuluu? Miten voit? Miten voin auttaa? Nyt on oikea aika muistaa lähimmäistä!

Vanhusten ja erilaisten riskiryhmien luo meidän on mentävä nyt rukouksissa. Hoitopaikoissa heitä hoitavat hienot alan ammattilaiset. Mutta me voimme rukoilla missä tahansa, kotona, luonnossa, kävellessä, missä vain. Rukouksessa menemme rakkaittemme luo astumatta askeltakaan. Läsnäolo rukouksessa on todellista läsnäoloa.  

Rukoilkaamme: 

 ”Jeesus Kristus, sinä kuljit läpi kaupunkien ja kylien parantaen kaikki sairaudet ja vaivat. Tule meidän avuksemme nyt, että me saisimme kokea sinun parantavan rakkautesi. Aamen.”  

Arto Penttinen 

Iisalmen rovastikunnan lääninrovasti 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja 

 

Apua ja tukea 

iisalmenseurakunta.fi/yhteystiedot

lapinlahdenseurakunta.fi/yhteystiedot

pielavedenseurakunta.fi/yhteystiedot

sonkajarvenseurakunta.fi/yhteystiedot

varpaisjarvenseurakunta.fi/yhteystiedot

kirkonkeskusteluapua.fi  
0400 22 11 80 Avoinna joka ilta klo 18 - 24.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko