Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Uutinen_ylä savon seurakuntayhtymä_paatökset_46_THUMB.png

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) myönsi PÄHEE -hankkeelle rahoitusta noin 138 000 euroa

3.9.2019 15.38

Ylä-Savon seurakuntayhtymässä käynnistyy PÄHEE -hanke, jossa kehitetään 15–19-vuotiaille nuorille uuden sukupolven virtuaalinen päihde- ja asennekasvatusväline. 

Tavoitteena on edistää ja vahvistaa uuden välineen avulla nuoren omaa päätöksentekokykyä ja kokemusta omasta mielekkäästä osallisuudesta. Uuden sukupolven asennekasvatus -väline luodaan hyödyntämällä pelillisyyttä, virtuaalitekniikkaa sekä perinteisiä kasvatuksellisia keinoja. Kyseessä on kokonaan uudenlainen tapa hyödyntää teknologian, fyysisen kohtaamisen ja osallisuuden keinoja sekä menetelmiä. PÄHEE -hanke tukee ja vahvistaa seurakunnissa tehtävää kasvatus- ja diakoniatyötä. Hankkeen kokonaisbudjetti on 172 000 euroa ja se työllistää yhden henkilön kokoaikaisesti kahdeksi vuodeksi.  

”Hankkeen käynnistymiseksi ulkopuolisen rahoituksen saaminen oli välttämätöntä. Tavoitteena on, että PÄHEE -hankkeessa syntyvää virtuaalista välinettä voidaan hyödyntää valtakunnallisesti eri toimijoiden tekemän kasvatustyön tukena.” kertoo Iisalmen seurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Jouni Vuorijärvi, joka toimii hankkeen vastuuhenkilönä. 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto nimeää hankkeelle eri alan asiantuntijoista koostuvan ohjausryhmän seuraavassa kokouksessaan 10.9.  

Lisätietoja: 
Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvoston kokouksen 10.9.2019 esityslista

PÄHEE -hanke: Iisalmen seurakunta, johtava nuorisotyönohjaaja Jouni Vuorijärvi, 044 733 5215, jouni.vuorijarvi@evl.fi. 

Ylä-Savon seurakuntayhtymä: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 7335 211, katariina.bergbacka@evl.fi