Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Sanna Komulainen 200x200_THUMB.jpg Kuvassa Sanna Komulainen toukokuussa 2019 Pyhän Ristin kirkon edustalla.

Sanna Komulainen valittiin Iisalmen seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi

26.6.2019 10.31

Iisalmen seurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi 25.6. pidetyssä kokouksessaan yksimielisesti Iisalmen seurakunnan kirkkoherraksi Keminmaan seurakunnan kirkkoherra Sanna Komulaisen. 

Vt. kirkkoherra Martti Sallinen esitti seurakuntaneuvostolle vaalin valmistelijan lääninrovasti Arto Penttisen laatiman ehdotuksen pohjalta Sanna Komulaisen valitsemista Iisalmen seurakunnan kirkkoherraksi. Seurakuntaneuvosto keskusteli esityksestä laaja-alaisesti, jonka jälkeen Sanna Komulainen valittiin virkaan yksimielisesti. Koska seurakuntaneuvoston päätös oli yksimielinen, niin varsinaista vaalia ei toimitettu. 

Iisalmen seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenillä on ollut ennen päätöksen tekoa käytössään kokonaisarvio hakijoista, joka sisältää mm. tuomiokapitulin lausunnot, ansiovertailut, ehdokkaiden haastattelut ja psykologiset soveltuvuustutkimukset. 

Iisalmen seurakunnan kirkkoherran virkavalinnassa painotettiin jo hakuvaiheessa mm. hyviä vuorovaikutus- ja esimiestaitoja, työyhteisöjohtamista sekä pitkäjänteisyyttä seurakunnan kehittämisessä. Hakijoilta toivottiin myös sitoutumista seurakunnan strategiaan ja yhteistyöhön Ylä-Savon seurakuntayhtymän sisällä sekä yhteiskunnan eri sidosryhmien kanssa toimimiseen. 

Kirkkoherraksi valittu Sanna Komulainen on vuonna 1979 syntynyt teologian maisteri. Komulainen on toiminut vuodesta 2016 alkaen Keminmaan seurakunnan kirkkoherrana ja tätä ennen mm. pappina Oulun seurakunnissa vuodesta 2007 alkaen. Lisäksi hän on toiminut Kirkkolaiva-lehden päätoimittajana vuosina 2016-2018. 

Iisalmen seurakunnan uusi kirkkoherra aloittaa tehtävässä aikaisintaan 1.9.2019 tai sen jälkeen kun Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on tehnyt päätöksen viranhoitomääräyksen antamisesta Sanna Komulaiselle tähän tehtävään. 

Hakuaikana 1.1.2019–18.1.2019 kirkkoherran virkaa haki yhteensä neljä hakijaa; kirkkoherra Pirkko Hänninen Hyrynsalmelta, rovasti Kimmo Kivelä Kuopiosta, kirkkoherra Sanna Komulainen Keminmaalta ja pastori Pirkko Olanterä Lapinlahdelta. Kimmo Kivelä ilmoitti vaalia edeltävänä päivänä 24.6., ettei hän ei ole käytettävissä Iisalmen seurakunnan kirkkoherran virkaan, mikäli tulisi valituksi. 

Iisalmen seurakunnan aiempi kirkkoherra Janne Bovellan jäi virkavapaalle kirkkoherran virasta elokuussa 2018 ja toimii nykyisin Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin notaarin tehtävissä.  

Aiemmin julkaistut tiedotteet kirkkoherran valintaan liittyen >>

Lisätietoja: 
Iisalmen seurakunta, vt. kirkkoherra Martti Sallinen, 044 7335 200, martti.sallinen@evl.fi
seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Pertti Laajalahti, 044 0195 204, papi@meili.fi.