Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Uutinen_ylä savon seurakuntayhtymä_paatökset_40_THUMB.png

Keiteleen seurakunta liittyy Ylä-Savon seurakuntayhtymään

12.6.2019 09.12

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti 11.6. kokouksessaan, että Keiteleen seurakunta liittyy seurakuntayhtymään 1.1.2021. Keiteleen seurakunnan kirkkovaltuusto päätti omalta osaltaan asiasta 10.4.2019. Seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston ja Keiteleen seurakunnan kirkkovaltuuston päätökset ovat yksimielisiä, joten näin ollen päätös on lopullinen.

Käytännössä Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti lisätä Keiteleen seurakunnan Ylä-Savon ev.lut. seurakuntayhtymän perussääntöön 1.1.2021 lukien. Perussäännössä määritellään mm. seurakuntayhtymän muodostavat seurakunnat, sekä yhtymän ja seurakuntakuntien tehtävät. Ylä-Savon seurakuntayhtymän tehtävänä on huolehtia sen jäsenseurakuntien omaisuuden hoidosta, hautaustoimesta, toimistopalveluista sekä talous- ja henkilöstöhallinnosta.

Keiteleen seurakunta liittyy Ylä-Savon seurakuntayhtymän viiden evankelis-luterilaisen seurakunnan joukkoon, jotka ovat toiminnallisesti itsenäisiä ja omaleimaisia yhteisöjä. Ylä-Savon seurakuntayhtymään kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat.

Keiteleen seurakunta on ollut tietoinen liittymisprosessin aikana Ylä-Savon seurakuntayhtymässä alkaneesta Veto-3 -hankkeesta, jossa tarkastellaan mm. seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien taloutta, rakenteita sekä työ- ja toimintamalleja kiristyneessä taloustilanteessa. 1.1.2021 tapahtuvan seurakuntaliitoksen käytännön toimien suunnitteleminen alkaa syksyllä 2019.  

Keiteleen seurakunta pystyy liittymisen myötä keskittymään paremmin hengellisen perustehtävän toteuttamiseen ja nyt päästään suunnittelemaan käytännön asioita kun lopullinen päätös on molemmin puolin tehty. 

- Keiteleen seurakunnan kirkkoherra Oiva Malinen. 
 

Yhteisen kirkkovaltuuston pöytäkirjat >>

Lisätietoja:
Ylä-Savon seurakuntayhtymä, hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 7335 211, katariina.bergbacka@evl.fi 
Keiteleen seurakunta, kirkkoherra Oiva Malinen, oiva.malinen@evl.fi, 050 303 8170