Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset

Kirkon kuvapankki_äänestys_äiti ja lapset_M.jpg

Ennakkoon pääsee äänestämään jo ensi viikolla

30.10.2018 08.15

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys pyörähtää käyntiin jo ensi viikolla. Äänestämällä kätevästi ennakkoon sinulle sopivassa paikassa varmistat, että olet mukana päättämässä seurakuntasi asioista.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa äänestämällä pääsee vaikuttamaan oman seurakunnan tulevaisuuteen.

Voit äänestää ennakkoäänestysviikolla 6.–10.11. missä tahansa äänestyspisteessä. Iisalmessa voit äänestää koko ennakkoäänestysajan seurakuntatalolla (Ilvolankatu 14b), Lapinlahdella Mykkäläntie 6:n seurakuntatoimistossa ja Sonkajärvellä seurakuntatalolla (Rutakontie 20) tiistaista lauantaihin klo 9–18 välisenä aikana. Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilötodistus.

Kaikki ehdokkaat ja äänestyspaikat löytyvät verkosta www.ylasavonseurakunnat.fi/vaalit

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitaan kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet eli luottamushenkilöt. He suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa sekä päättävät monista keskeisistä seurakunnan ja seurakuntayhtymän hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista.

Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi:

• seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista
  • rakennushankkeista
  • avustuksista
  • monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista
  • seurakunnan toiminnan painotuksista
  • seurakunnan tilojen käytöstä.

Lisätietoja www.ylasavonseurakunnat.fi/vaalit