Uutislistaukseen

Kirkossa nukuttu yö ei unohdu – Lapinlahden Yö kirkossa -tapahtumaan voi osallistua kaiken ikäset

Miten jännää on viettää ilta ja nukkua 180 vuotta vanhassa Lapinlahden kirkossa? Se selviää tulemalla mukaan Yö kirkossa -tapahtumaan pe 20.- la 21.10.2023. Tarjolla on uudenlaisia kokemuksia, hiljentymistä sekä monipuolista puuhaa kaiken ikäisille.

Lapinlahden kirkko ilta valaistuksessa.

Kuva: Sami Kokkonen.

Illan aikana voi tutustua tarkemmin Lapinlahden kirkkoon sekä Bassin kirkkomuseoon. Rohkeimmat voivat kiivetä myös kirkon torniin. Seurakuntapastori Petteri Suomalaisen ohjauksessa voi valmistaa puisen avaimenperän, pelata kirkkosalissa pakopeliä ratkoen suntio Sami Kokkosen löytämän arkun mysteeriä tai vaikka pelata lautapelejä. 

-Kanttori Heini Heide esittelee kirkon urkuja, joita on mahdollista myös päästä soittamaan. Pienemmille osallistujille on muun muassa kuva suunnistusta, värityskuvia ja vesiväri maalausta, kertoo seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tuuli Mäkilä. 

Illan päätteeksi hiljennytään Iltamessuun ja nautitaan seurakunnan tarjoama iltapala. Aamuherätys on klo 9.00, jonka jälkeen nautitaan ravitseva aamupala. 

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaiken ikäisille. Yö kirkossa tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan lähettämällä viestiä Lapinlahden seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tuuli Mäkilällä numeroon 044 505 8471 viimeistään sunnuntaina 15.10. Ilmoita viestissä kaikki osallistujat ja ruoka-aineallergiat.  

-Tapahtuma on tarkoitettu kaiken ikäisille. Alle 13-vuotialla tulee olla mukana huoltaja, vanhempi tai vaikkapa kummi, Mäkilä kertoo. 

Lisätietoja: Lapinlahden seurakunta, nuorisotyönohjaaja Tuuli Mäkilä, 044 505 8471, tuuli.mäkelä@evl.fi 

Mon Oct 09 12:00:15 EEST 2023