Uutislistaukseen

Iisalmen Citymarketilla toimii helmikuun ajan kohtaamispaikka Kammari

Iisalmen seurakunta on avannut yhteistyössä Iisalmen 4 H –yhdistyksen ja K-Citymarketin kanssa matalan kynnyksen kohtaamispaikan, johon kaikki ovat tervetulleita. Kammarilla on koko helmikuun ajan vaihtelevaa ohjelmaa kaikenikäisille. Piipahtamalla paikalla voi tehdä myös hyvää kahvikupposen äärellä. 

Alina Bilous, Iryna Cordeeva ja Ritva Mustonen.

Iisalmen seurakunnan diakoniaviranhaltija Ritva Mustonen (oik.) avaamassa Ukrainakahvilaa Alina Bilousin (vas.) ja Iryna Cordeevan (kesk.) kanssa.

Kammariin voi tulla osallistumaan ryhmiin tai ihan vain paikan päälle juttelemaan seurakunnan työntekijöiden tai toisten paikalla olevien kanssa. Kohtaaminen onkin noussut tärkeään osaan Kammarin toiminnassa. 

-Moni on jo nyt ennättänyt sanoa, on ihanaa, kun on paikka, jossa voi jutella ihmisten kanssa. Yksinäisyys on ollut selkeästi esillä näiden ensimmäisten päivien teema keskusteluissa, kertoo diakoniaviranhaltija Minna Heinonen Iisalmen seurakunnasta. 

Seurakunnan vuorolla paikalla on aina diakoniatyöntekijä tai lähetyssihteeri. Kammarissa vierailevat myös Iisalmen seurakunnan papit sekä kanttorit. Seurakunnan lapsityö on paikalla kahtena torstaina 16.2. ja 23.2. 

Ukrainakahvion tuotto sodasta kärsivien hyväksi 

Tiistaisin Kammarissa on Ukraina kahvila, jonka tuotto menee Kirkon Ulkomaan avun kautta Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi.  

- Iisalmeen muuttaneet pakolaiset leipovat kahvilaan heidän paikallisia tuotteitaan ja he ovat sitten myymässä niitä. Mukaan kannattaa varata käteistä, Heinonen toteaa. 

Apu menee kaikille konfliktia pakeneville, erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ja apua eniten tarvitseville. 

Ilmainen aamupuuro perjantaisin 

Aamupuuro maistuu paremmalta yhdessä syötynä. K-Citymarket tarjoaa ilmaisen aamupuuron helmikuun ajan perjantaisin Kammarissa klo 8.00–10.00. 

Aamupuuron jälkeen Kammarissa voi nauttia kahvit Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. 

- Perjantain ja torstain kahvioissa on vapaaehtoinen kahvimaksu, Heinonen mainitsee. 

Kammarissa toimintaa arkisin 

Kammari on avoinna maanantaista perjantaihin. Myös seurakunnan ryhmätoiminta pitävät omia kokoontumisia Kammarissa.  

Lisäksi Kammarissa vierailee muun muassa Marttojen käsityökahvila ja Talousneuvola. 

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, lähetyssihteeri Jari Nousiainen, 044 733 5262, jari.nousiainen@evl.fi 

diakoniaviranhaltija Minna Heinonen, 044 733 5222, minna.heinonen@evl.fi 

Tue Feb 07 10:20:00 EET 2023