Uutislistaukseen

Varpaisjärven kirkolle haetaan kirkkohallitukselta avustusta

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti hakea kirkkohallitukselta Varpaisjärven kirkon korjaus- ja muutostöihin avustusta mahdollisen enimmäismäärän. 

Kyseessä on *Avustus kirkollisen kulttuuriperinnön hoitoon. Varpaisjärven kirkkoon on suunniteltu tehtävän toimenpiteitä, jotka edistävät tilojen monipuolisempaa käyttöä ja tukevat rakennuksen pitkäaikaissäilymistä. Suunnittelussa on huomioitu rakennuksen erityispiirteet, kulttuurihistoriallinen arvo sekä tulevaisuuden ennusteet ja rakennuksen säilymisen kannalta välttämättömät korjaustarpeet. Museovirastolta on saatu suunnitelluille muutoksille puoltava lausunto ja kirkkohallitus on vahvistanut suunnitelmat 18.8.2022 kokouksessaan. Varpaisjärven kirkon korjaus- ja muutoshankkeen kokonaiskustannukset on arvioitu olevan 500 000 euroa.  

*Kirkollisten rakennusten ja seurakuntien muiden rakennusten rakentamiseen ja korjaamiseen sekä kirkollisen arvoesineistön hoitoon tarkoitettujen avustusten jakoperusteet muuttuivat vuoden 2022 alusta alkaen. Valtion rahoituksesta myönnettävä avustus kohdistetaan tarkemmin kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kirkollisen rakennusperinnön sekä arvoesineistön hoitoon ja kirkon keskusrahaston tuki suunnataan seurakunnan toiminnan parantamiseen tähtääviin korjaushankkeisiin sekä rakennuksen käyttökelpoisuuden kannalta välttämättömiin korjauksiin. Avustusten uudet nimitykset ovat Avustus kirkollisen kulttuuriperinnön hoitoon (ennen valtion rahoituksesta jaettava avustus) ja Kirkon keskusrahaston korjausavustus (ennen kirkon keskusrahaston tuki). 

Yhteisen kirkkoneuvoston kokouksen 7.12.2022 pöytäkirja (domus.fi) Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, p. 044 7335 211 ja sähköposti: katariina.bergbacka@evl.fi

2022-12-08 12:33:24.0