Uutislistaukseen

Lapinlahdella Savolan tuulivoimapuisto Oy:lle vuokrataan maa-alueita

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti vuokrata maa-alueen Lapinlahdelta Savolan tuulivoimapuisto Oy:lle 45 vuodeksi yhteisen kirkkoneuvoston esityksen mukaisesti. 

Päätös on alistettava vielä Kuopion hiippakunnan tuomikapitulin vahvistettavaksi. Maa-alueeseen kuuluvat Lapinlahden kunnassa olevat kiinteistöt 402- 430-29-35 PASALA ja 402-430-132-0 PASALA I. Tuulivoimaloita ei olla rakentamassa kyseisille kiinteistöille, vaan ne kuuluvat ns. tuulenottoalueeseen ja tuulivoimayhtiö maksaa alueista hankeen toteutuessa vuokrasopimuksen mukaista vuokraa. Alustavan tuulivoimaloiden sijoitusalueen osalta maanvuokrasopimukset yhtiö on jo tehnyt.  

Vuokranantajalle annetaan mahdollisuus käyttää alueita sellaiseen tavanomaiseen maa- ja metsätalouteen, virkistykseen, metsästykseen ja kalastukseen, jolla ei ole haittaavaa tai epäsuotuisaa vaikutusta tuulivoimatuotantoon tai siihen liittyvään tai tähtäävään toimintaan. Vuokranantajilla on oikeus käyttää tuulipuistojen rakentamisen yhteydessä mahdollisesti rakennettavia ja kunnostettavia teitä. 

Savolan tuulivoimapuisto- nimeä kantava hanke koostuu 5 tuulivoimalasta sekä siihen liittyvistä rakennelmista ja infrastruktuurista. Toteutuessaan hankkeen kokonaisnimellisteho olisi noin 33 MW. 

Lue lisää: Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen 7.12.2022 pöytäkirja (domus.fi) Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, p. 044 7335 211 ja sähköposti: katariina.bergbacka@evl.fi

Thu Dec 08 12:25:00 EET 2022