Uutislistaukseen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ensiviikolla

Äänestämällä kätevästi ennakkoon sinulle sopivassa paikassa varmistat, että olet mukana päättämässä oman paikallisen seurakuntasi asioista. Äänesi voit antaa myös kotiäänestyksessä, johon voi ilmoittautua perjantaihin 4.11. saakka.  

_C7A1526.jpg

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit. Seurakuntalaisten joukosta valitaan uudet luottamushenkilöt ohjaamaan ja kehittämään seurakuntaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Valitsemalla oman ehdokkaan ja äänestämällä voi antaa tukea ja osallistua paikallisen seurakunnan kehittämiseen. Näissä vaaleissa myös nuoret pääsevät äänestämään. Äänioikeus on jokaisella 16 –vuotta täyttäneellä seurakunnan jäsenellä.  

Ennakkoäänestysviikolla 8.–12.11. voi äänestää missä tahansa äänestyspisteessä ympäri Suomen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän kaikissa seurakunnissa äänensä voi käydä antamassa seurakuntatalolla klo 9–18, Varpaisjärvellä Seurakuntapysäkillä. Nilakan seurakunnassa ennakkoäänestys on mahdollista ulkopaikkakuntalaisille niin Pielaveden kuin Keiteleen seurakuntataloilla. Nilakan seurakunnan jäsenille äänestystä ei ole sopuvaaleista johtuen. Kaikki ennakkoäänestyspisteet löytyvät osoitteesta www.ylasavonseurakunnat.fi/vaalit. Äänestyspaikalla tulee olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus.  

Kotiäänestys 

Kotiäänestys on tarkoitettu äänioikeutetuille, jotka eivät pääse äänestyspaikalle liikkumisen tai toimintakyvyn rajoitusten vuoksi ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Lääkärintodistuksia ei tarvita vaan henkilön itsensä tai hänen läheisensä arvio tilanteesta riittää. Kotiäänestyksen yhteydessä samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi äänestää samalla kertaa.  

Kotiäänestyspyyntöjä otetaan vastaan 4.11. klo 16 saakka Ylä-Savon seurakuntayhtymän palvelutoimistossa Iisalmessa. Pyynnön voi tehdä puhelimitse numeroon 044 7335 202 tai kirjallisesti netistä löytyvällä lomakkeella. Tarkempaa tietoa kotiäänestyksestä saa osoitteesta seurakuntavaalit.fi.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ylä-Savon seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien vaaleista löytyy tietoa verkosta osoitteesta www.ylasavonseurakunnat.fi 

Ylä-Savon seurakunnissa on samalla kertaa kahdet vaalit  

Ylä-Savon seurakuntayhtymässä seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt ylintä päätösvaltaa käyttävään yhteiseen kirkkovaltuustoon ja paikallisiin seurakuntaneuvostoihin. Äänestyspisteellä äänestäjä saa siis kaksi vaalilippua. Valkoiseen vaalilippuun laitetaan se numero, joka omalla ehdokkaalla on yhteisen kirkkovaltuuston ehdokkaiden listalla. Oranssiin vaalilippuun laitetaan numero, joka omalla ehdokkaalla on paikallisen seurakuntaneuvoston ehdokkaiden listalla. Tarkkana kannattaa olla. Äänestyspaikalla voi vielä tarkistaa valkoisesta ja oranssista taulukosta oikean ehdokasnumeron. Ehdokkaisiin voi tutustua etukäteen mm. vaalikoneen avulla netissä. 

31.10.2022 14.10