Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Varpaisjärven seurakuntatalon tutkimustulokset ovat valmistuneet

Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus toi esille 20 400 euron edestä akuutteja toimenpiteitä ja n. 70 000 edestä pidemmän aikavälin toimenpiteitä.

Vihreä Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkon figuuri.

Tehtyjen tutkimusten perusteella rakennus on ikäänsä nähden tyydyttävässä kunnossa. Rakennuksen keskeisimmät korjaus- ja peruskorjaustarpeet liittyvät todettujen paikallisten mikrobivaurioiden ja sisäilmahaittaa mahdollisesti aiheuttavien tekijöiden poistamiseen ja/tai niistä sisäilmaan olevan ilmayhteyden katkaisemiseen ja yksittäisissä toimistotiloissa käyttöikänsä ylittäneiden lattiapäällysteiden /tilapintojen uusimiseen. Lisäksi tulevaisuudessa on syytä varautua valesokkelirakenteiden laajempiinkin korjauksiin. 

Raportissa korjaustarpeet on jaoteltu käyttöä turvaaviin akuutteihin toimenpiteisiin sekä pidemmän aikavälin korjaustarpeisiin. Käyttöä turvaavien toimenpiteiden on arvioitu olevan 20 395,52 euroa ja pidemmän aikavälin toimenpiteiden 69 836,80 euroa.  Kustannusarvio tarkentuu, kun lopullinen korjaustapa on selvitetty ja suunnitelmat niiden toteutuksesta on laadittu. Saneerauskohteissa on myös hyvä huomioida, että usein töiden laajuus voi poiketa alkuperäisestä, kun purkutyöt on tehty ja rakenteet on avattu. 

Varpaisjärven seurakuntaneuvosto käsitteli tutkimustuloksia keskiviikon 21.9.2022 kokouksessaan. Seurakuntaneuvosto toteaa lausuntonaan yhteiselle kirkkoneuvostolle, että Varpaisjärven seurakuntatalossa tulee tehdä käyttöä turvaavat akuutit toimenpiteet, sekä pidemmän aikavälin toimenpiteet. Seuraavaksi asiaa käsittelee Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto.  

Varpaisjärven seurakuntaneuvoston pöytäkirjaan pääset tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä (domus.elv.fi)  

Lisätietoja:  

kiinteistöpäällikkö Jarno Rönkkö, 044 7335240, jarno.ronkko@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

vt.kirkkoherra Matias Koponen, 050 331 1441, matias.koponen@evl.fi   

22.9.2022 12.17