Uutislistaukseen

Nilakan seurakunnassa sopuvaalit

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi eilen torstaina 15.9.2022 klo 16.00 ja Nilakan seurakunnassa (Pielavesi, Keitele) määräaikaan mennessä jätettiin vain yksi valitsijayhdistyksen ehdokaslista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Nilakan seurakunnassa on sopuvaalit.

Nilakan seurakunnan vaalilautakunta kokoontui torstaina 15.9.2022 klo 17.00 alkaen ja totesi kokouksessaan, että seurakunnassa tuli tällä kertaa sopuvaalit.  

Määräaikaan mennessä jätettiin vain yksi hyväksytty valitsijayhdistyksen ehdokaslista, jossa oli tarvittava määrä seurakuntaneuvostoon (12 kpl) ja Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon (7 kpl) vaadittavia jäseniä sekä varajäseniä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seurakunnassa on sopuvaalit eli seurakunnan päättäjät ovat listalla olevat henkilöt. 

Kirkkoherra Arto Penttinen yllättyi sopuvaaleista, sillä uuden seurakunnan uudet mahdollisuudet olisivat voineet johtaa oikeisiin vaaleihinkin."

Toki hiljaista on ollut, mutta ei kirkkoherran tule kovin tietääkään suunnitelmista, vaan antaa tarvittaessa lähinnä teknistä neuvontaa. Mutta nyt kun Nilakan seurakunnan kohdalta prosessi on jo lähes läpikäyty, voimme onnitella uusia luottamushenkilöitä ja kiittää heitä osoittamastaan kiinnostuksesta yhteisten asioiden hoitamista ja kotiseurakuntaansa kohtaan. Joillakin on jo kokemusta ja kaikille sitä alkaa kohta tulla.” 

Nilakan seurakunta tarjoaa ennakkoäänestysaikana mahdollisuuden äänestää, muiden seurakuntien jäsenille

Nilakan seurakunnassa ei sopuvaaleista johtuen järjestetä seurakuntavaalien ennakkoäänestystä tai varsinaisen vaalipäivän äänestystä. Seudulla oleville muiden seurakuntien jäsenille järjestetään mahdollisuus ennakkoäänestykseen Keiteleellä ja Pielavedellä. Vaalilautakunta pitää myöhemmin marraskuussa vaadittavan kokouksen, jossa todetaan kyseisen listan henkilöt seurakunnan tuleviksi päättäjiksi vuosille 2023–2026. 

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään seudulla oleville muiden seurakuntien jäsenille 8.11.–12.11.2022 joka päivä Pielaveden seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa, Pappilantie 11 ja Keiteleen seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa, Kirkkotie 1, kello 9.00–18.00  

Lisätietoja, Nilakan seurakunta, kirkkoherra Arto Penttinen, 0400 914 006, arto.penttinen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lisätietoja Ylä-Savon seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien vaaleista löytyy verkosta osoitteesta www.ylasavonseurakunnat.fi/vaalit/Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Kaikkien seurakuntiemme seurakuntavaaliehdokkaat löytyvät myös verkosta 
www.ylasavonseurakunnat.fi/vaalit/ehdokkaatLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lisätietoa sopuvaaleista löytyy verkosta osoitteesta www.seurakuntavaalit.fi/seurakuntavaalit2022/sopuvaalitLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

16.9.2022 11.42