Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Seurakuntalaisilta tuli hyviä ideoita jumalanpalveluselämän kehittämiseen Varpaisjärvellä - Ideoita toteutukseen ensi vuonna

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkossa oli tekemisen meininkiä syyskuun ensimmäisen sunnuntaina, kun seurakuntalaiset osallistuivat seurakunnan jumalanpalveluselämän kehittämisiltapäivään. Seurakuntalaiset ideoivat mm. liikunnallista kirkkopyhää ja eräkirkkoa. 

Seurakuntalainen kirjaamassa ideaa messusta post-it lapulle Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkossa.

Varpaisjärven jumalanpalveluselämän kehittämistilaisuudessa kertyi ideoita. Ideat jalostetaan myös käytäntöön (Kuva: Matias Koponen)

- Iltapäivä kertoo siitä, että oma kirkko ja seurakunta on paikkakuntalaisille merkityksellinen asia. Ihmiset haluavat olla osa seurakuntayhteisöä ja he ovat kiinnostuneita siitä, mitä täällä voidaan yhdessä tehdä, kertoo Varpaisjärven seurakunnan vt.kirkkoherra Matias Koponen

Paikalla olleet seurakuntalaiset osallistuivat aktiivisesti työpajatyöskentelyyn. Kirkossa oli messupiste, diakonia- ja lähetyspiste, kasvatuspiste, musiikkipiste ja suntiopiste. Ideoista Koponen nostaa esimerkeiksi muun muassa toiveet jumalanpalveluksen toiminnallisuudesta ja liikunnallisesta kirkkopyhästä. 

-Kyseessä olisi siis liikunnallinen jumalanpalvelus ja siihen kutsuttaisiin paikallisia liikuntatoimijoita ja urheilujärjestöä mukaan. Sinne saa sitten ihan luvan kanssa tulla verkkareissa. Tämä toteutetaan ehdottomasti ensi vuoden puolella, Koponen kertoo. 

Toiminnallisuudesta esimerkiksi Koponen nostaa eräkirkon. 

-Eräkirkko eli metsäkirkko toteutuu luonnon keskellä esimerkiksi laavulla, Koponen pohtii 

Seurakuntalaiset ilmaisivat myös kiinnostuksen osallistua jumalanpalveluksien toteuttamiseen. 

-Toivottiin myös koulutusta jumalanpalvelustehtäviin, esimerkiksi ehtoollisavustajaksi. Järjestämme koulutuksen kaikille halukkaille, Koponen mainitsee 

Seurakunta on saanut positiivista palautetta tapahtumasta.  

-Oikein innostava päivä, piristävä kokemus. Sai kertoa toiveitaan ja hyvin oli kaikki järjestetty. Hyvän mielen ja yhteen hiileen puhaltamisen tunne tästä kaikesta tuli, palautteessa todetaan. 

Seurakunnan yhteinen jumalanpalvelus on seurakunnan elämän ja toiminnan keskus. 

Lisätiedot: Varpaisjärven seurakunta, vt.kirkkoherra Matias Koponen, 050 331 1441, matias.koponen@evl.fi 

14.9.2022 07.09