Uutislistaukseen

Iisalmen kaupunki on tehnyt ostotarjouksen Metsäpirtin kiinteistöistä ja Mansikkaniemen itäpuolen maa-alueista

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee 20.9.2022 kokouksessaan Iisalmen kaupungin ostotarjousta Metsäpirtin kiinteistöistä ja itäpuolen maa-alueista. Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään, että se päättäisi esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle myyntiä ostotarjouksen mukaisesti 300 000 eurolla.  

Metsäpirtin kurssi ja leirikeskus

Kauppa käsittäisi Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen kiinteistöt sekä Metsämökin ja maa-alueita. Maa-alueet muodostuvat Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen kaavan mukaisesta tontista n. 6 251 m², lähivirkistysalueesta n. 31 395 m², muinaismuistoalueesta n. 10 112 m², sekä pysäköintialueesta 1 176 m².

Ylä-Savon seurakuntayhtymä lähti selvittämään myyntiä kaupungille kiinteistöseminaarissa keväällä 2022 syntyneiden ehdotusten pohjalta. Asiassa on selvitetty mahdollisuutta, jossa alueen itäpuoli siirtyisi Iisalmen kaupungin omistukseen ja länsipuoli olisi edelleen vuokrattua kaupungille. Asiasta on käyty neuvotteluita kaupungin edustajien kanssa. Neuvottelujen pohjalta Iisalmen kaupunki on tehnyt ostotarjouksen.  

Ylä-Savon seurakuntayhtymän omistaa Mansikkaniemeltä maa-alueita kaikkiaan noin 11 hehtaaria. Tästä alueesta on ollut vuokrattuna Iisalmen kaupungille Mansikkaniemen länsipuoli, laajuudeltaan noin 6 hehtaaria. Tällä vuokra-alueella sijaitsevat mm. Mansikkaniemen kesäteatteri ja Juhani Ahon museo. Seurakuntayhtymä on myynyt kaupungille uutta Mansikkaniemen koulua varten kolme pienempää maa-aluetta alueen itäosista liitettäväksi koulun tonttiin (piha-aluetta ja liikunta-aluetta varten). 

Lisätietoja: kiinteistöpäällikkö Jarno Rönkkö, 044 7335240, jarno.ronkko@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

2022-09-12 17:40:27.0