Uutislistaukseen

Lahjoita käytetyt postimerkit hyväntekeväisyyteen

Entistä harvemmaksi käyneet postin tuomat kirjeet ja kortit tuovat vastaanottajalle suuren ilon. Nyt tuon ilon voi laittaa myös kiertämään, sillä Varpaisjärven seurakunnassa otetaan vastaan käytettyjä postimerkkejä. Lähetysseuralle kerätyt postimerkit myydään huutokaupassa ja tuotto käytetään lähetystyön hyväksi.  

Kaksi käytettyä postimerkkiä.

Kuva: Mirja Hämäläinen

Postimerkit tulee leikata niin, että siihen jää sentin reunat kortista tai kirjekuoresta. Jos korteissa on valmiiksi painettu postimerkki tuo kortit kokonaisina. Voit jättää postimerkit Varpaisjärven seurakuntatalon pääoven postiluukusta 30.9. mennessä. 

- Tällä tempauksella saadaan konkreettista hyvää aikaan, kertoo Varpaisjärven seurakunnan vt. kirkkoherra Matias Koponen. 

Keräyksen myötä Varpaisjärven seurakunta osallistuu myös Iisalmen rovastikunnan seurakuntien väliseen kilpailuun. Eniten postimerkkejä kerännyt seurakunta kerrotaan lähetysjuhlassa 9.10.2022 Kiuruvedellä. 

- Jäämme jännittämään miltä tulokset näyttävät Kiuruveden lähetysjuhlassa, Koponen mainitsee. 

Suomen Lähetysseuran työtä on voinut tukea jo vuosikymmeniä toimittamalla heille postimerkkejä, jotka Lähetysseura sitten myy keräilijöille esimerkiksi Suomen Filatelistiseuran järjestämissä huutokaupoissa. Myytyjen postimerkkien tuotot ohjataan Lähetysseuran ulkomaisen työn hyväksi. 

Lisätiedot: Varpaisjärven seurakunta, vt.kirkkoherra Matias Koponen, 050 331 1441, matias.koponen@evl.fi 

2022-09-06 11:44:12.0