Uutislistaukseen

Varpaisjärvellä alkamassa syksyllä sururyhmä

Varpaisjärvellä on alkamassa syksyllä pitkän tauon jälkeen seurakunnan järjestämä Sururyhmä. Ilmoittautuminen ryhmään alkaa 13.6. Sururyhmä tarjoaa tärkeän mahdollisuuden saada tukea ja apua elämään surun keskellä. 

Kuivakukka mustavalkean kuvan päällä.

Sururyhmään voi ilmoittautua diakoniatyöntekijä Pirjo-Leena Kinanen-Nimmrichterille puhelimitse 040 827 2940 tai sähköpostilla pirjo-leena.kinanen-nimmrichter@evl.fi  7. heinäkuuta mennessä. Ryhmään mukaan mahtuu 10 henkilöä. 

Sururyhmä on avoin kaikille sureville omaisille ja läheisille. Ryhmään voi tulla, vaikka läheisen kuolemasta olisi kulunut jo vuosia.  

- Kun suru kohtaa meidät - joskus hyvin yllättäenkin - on tärkeää voida purkaa ajatuksiaan, sekä keskustella tunteistaan muiden vertaisten kanssa, toteaa Varpaisjärven seurakunnan diakoniatyöntekijä Pirjo-Leena Kinanen-Nimmrichter. 

Usein tuntee kulkevansa surun tietä yksin, mutta toisten läsnäolo ja kokemukset surusta voivat lohduttaa, tukea ja luoda toivoa. 

-Ryhmä on vertaisryhmä, jossa sinulla on mahdollisuus ja lupa tuntea ja näyttää kokemasi suru ja jakaa toisten kanssa menetykseen liittyviä tunteita, kokemuksia ja kysymyksiä luottamuksellisesti ja turvallisesti, Kinanen-Nimmrichter toteaa. 

Sururyhmä kokoontuu ensimmäisen kerran 12.9.2022 ja ryhmä kokoontuu joka toinen viikko 5.12.2022 saakka Seurakuntapysäkillä.  

-Sururyhmässä, me yhdessä, voimme käydä läpi kaipausta, tunteitamme ja sen tuomia kokemuksia. Olet lämpimästi tervetullut ryhmäämme, Kinanen-Nimmrichter toivottaa. 

Ryhmän vetäjinä toimivat Pirjo-Leena Kinanen-Nimmrichter ja Helena Nykänen. 

Lisätietoja: Varpaisjärven seurakunta, diakoniatyöntekijä Pirjo-Leena Kinanen-Nimmrichter, 040 827 2940, pirjo-leena.kinanen-nimmrichter@evl.fi. 

2022-06-03 09:46:52.0