Ajankohtaista 

Uutisia

Täältä löydät kaikki Ylä-Savon seurakuntayhtymän julkaisemat uutiset. Uutisia löytyy vuodesta 2014 lähtien. Seurakunnat julkaisevat omaa toimintaa koskevat uutiset omilla verkkosivuillaan. 

Seurakuntien uutiset

Seurakuntien uutisia pääset lukemaan seuraavista linkeistä. Siirryt linkeistä seurakuntien sivustolle.

Etsitkö näitä?

Ylä-Savon seurakuntayhtymän uutiset


 

Uutislistaukseen

Kesäinen järvimaisema, aurinko paistaa pilven takaa.

Kesäsuunnitelmia tehdessä kannattaa kurkata seurakunnan tapahtumakalenteri

23.5.2022 12.09

Sunnuntaiset jumalapalvelukset, musiikki- ja laulutapahtumat tarjoavat kesäisiä hetkiä hengellisyyden parissa. Tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita ja mukaan voivat tulla myös kesävieraat. Seurakuntien kesätapahtumia voi selailla jo nettisivuilta. Ylä-Savon seurakuntayhtymän kaikkien seurakuntien kesätapahtumat on koottu osoitteeseen ylasavonseurakunnat.fi/kesa. 

Kesäsunnuntai kannattaa aloittaa piipahtamalla kirkossa, heittää hetkeksi maalliset murheet ja melske, istahtaa kirkon penkkiin ja syventyä hetkeksi evankeliumin sanomaan. Jumalanpalvelukset alkavat pääsääntöisesti kello 10.00 ja Keiteleen kirkossa klo 13.00 sekä Sukevan kirkossa noin kaksi kertaa kuussa klo 13.00. Kesäaikaan jumalanpalveluksia pidetään myös luonnon äärellä, kuten perinteisessä Ruukinmessussa Sonkajärven Jyrkällä. 

Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkko ja Lapinlahden kirkko toimivat kesän ajan Tiekirkkoina, joissa voi tutkimisen ja tutustumisen ohella myös vain hiljentyä ja levähtää. Oppaat kertovat kirkossa tarinoita paikallisesta historiasta ja kirkkojen upeasta arkkitehtuurista. Heinäkuussa ovat avoinna myös Keiteleen kirkko sekä Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko.  

Lapsiperheiden kesäpäivään löytyy mukavaa ajanvietettä ja touhua niin lapsille kuin aikuisille kesäperhekerhoista. Niitä järjestetään Iisalmessa, Lapinlahdella ja Varpaisjärvellä. Seurakuntien verkkosivuilta voi kurkata vieläkö olisi tilaa lapselle kesäleirille. 

Kesäilta, upea kirkkosali ja tasokas musiikki tarjoavat elämyksen kauempaakin tulleille kesävieraille. Iisalmessa kuullaan muun muassa musiikkia sellolle ja uruille, kun  Olli Varonen (sello) ja Irina Vavilova (urut) esittävät J.S.Bachin ja Max Regerin sävellyksiä. Lapinlahtelainen muusikko Anni Rissanen on valinnut Lapinlahden kirkossa kuultavaan "Musiikkia syntymästä kuolemaan" -konserttiin laulukokonaisuuden, jonka aiheet kattavat koko ihmisen elinkaaren. Luvassa on lauluja iloon, suruun, juhlaan ja lohdutukseen. 

Seurakuntien tapahtumakalenteria kannattaa seurata pitkin kesää ja tulla viettämään yhdessä kesäisiä hetkiä hengellisyyden parissa! 

Lisätietoja: 

  • Iisalmen seurakunta, kirkkoherra Sanna Komulainen, 044 733 5200, sanna.komulainen@evl.fi  
  • Lapinlahden seurakunta, kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 502 1439, lauri.jantti@evl.fi  
  • Nilakan seurakunta, kirkkoherra Arto Penttinen, 0400 914 006, arto.penttinen@evl.fi  
  • Sonkajärven seurakunta, kirkkoherra Riitta Valtokari, 0440 711 235, riitta.valtokari@evl.fi  
  • Varpaisjärven seurakunta, kirkkoherra Timo Vainikainen, 050 331 1441, timo.vainikainen@evl.fi