Uutislistaukseen

Seurakuntavaaleihin tekeillä olevista valitsijayhdistyksistä voi toimittaa tietoja seurakuntayhtymän vaalisivustolle

Seurakuntavaaleissa valitaan marraskuussa 2022 uudet luottamushenkilöt yhteiseen kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoihin. Ehdokkaaksi voi asettua 15.9. mennessä valitsijayhdistyksien kautta.  

Oranssin liukuvärin päällä teksti: Uskottu, toivottu, rakastettu

Valitsijayhdistyksen voi perustaa vähintään 10 seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Monien listojen taustalla on herätysliike, poliittinen puolue, asuin- alue tai yhteinen näkemys, kuten kirkon uudistus, tasa-arvon edistäminen tai nuorten aseman vahvistaminen kirkossa.  

Tekeillä olevat valitsijayhdistykset voivat toimittaa tietojaan ylasavonseurakunnat.fi/vaalit –sivustoon ehdokkuudesta kiinnostuneiden löydettäväksi. Tiedot toimitetaan sivustolta löytyvällä lomakkeella ja niitä aloitetaan julkaisemaan kesäkuun alussa. Valitsijayhdistyksen ilmoittaminen sivustoon ei ole sitovaa, eikä se millään tavalla korvaa virallisia valitsijayhdistyksen perustamiseen liittyviä toimenpiteitä.  

Seurakuntavaalien ehdokasasetteluvaihe päättyy 15.9.2022. Ennakkoäänestys pidetään 8.-12.2022 ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 20.11.2022.  

Suomen suurimman yhteisön tulevaisuudesta päättävät sen jäsenet  


Jokaisella yli 16- vuotiaalla jäsenellä on oikeus äänestää seurakuntavaaleissa ja kaikilla täysi-ikäisillä jäsenillä on mahdollisuus asettua ehdolle.  Seurakuntavaalit järjestetään kaikissa Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakunnissa samaan aikaan.  

Ylä-Savon seurakuntayhtymässä vaaleja vaaleissa annetaan kaksi ääntä; toinen ehdokkaalle seurakuntaneuvostoon ja toinen ehdokkaalle seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon.  Seurakuntavaaleista saat tietoa osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/vaalit ja valtakunnalliselta sivustolta seurakuntavaalit.fi, sekä myös omasta seurakunnastasi. Sosiaalisessa mediassa vaaleja voi seurata tunnisteella #seurakuntavaalit.  
 

Ylä-Savon seurakuntayhtymään kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Nilakan (Pielavesi, Keitele), Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat.   

Lisätietoa valitsijayhdistysten tietojen toimittamisesta vaalisivustoon:  
tiedottaja Maria Ojanperä, maria.ojanpera@evl.fi, 044 7335250  

20.5.2022 10.33