Uutislistaukseen

Ylä-Savon seurakuntayhtymän kiinteistöihin liittyvä päätöksenteko etenee

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto jatkaa mm. kiinteistöasioiden käsittelyä tulevassa kokouksessaan 4.5.2022. 

Graafisessa kuvassa kuuden seurakunnan pääkirkkojen tornit.

Asialista 

  • Vokaation antaminen Iisalmen seurakunnan IV seurakuntapastorin virkaan

  • Nuorisotyönohjaajan virka

  • Varpaisjärven kirkon muutossuunnitelma 

  • Eron myöntäminen; laskentapäällikkö Pirkko Launonen

  • Ylitysoikeuden myöntäminen Iisalmen Vanhan hautausmaan kasteluverkoston uusimiseen

  • Iisalmen Vanhan hautausmaan kasteluverkoston uusiminen

  • Kiinteistöpäällikön vaativuusryhmän ja peruspalkan tarkistaminen  

  • Eräiden kiinteistöjen tulevaisuuden vaihtoehtojen selvittäminen (Iisalmen Metsäpirtti, Varpaisjärven seurakuntatalo, Sukevan Hirsikankaan leirikeskus)

Iisalmen Metsäpirtti, Varpaisjärven seurakuntatalo, Sukevan Hirsikankaan leirikeskus 

Yhteisen kirkkoneuvoston tehtävänä on jatkaa kiinteistöjen tulevia toimenpiteitä valtuustoseminaarin valmistelun perusteella. Kokouksessa keskustellaan 23.3.2022 pidetyn kiinteistöseminaarin ryhmätöiden tuottamista tulevaisuusvaihtoehdoista ja tarkennetaan näiden kolmen edellä mainitun kiinteistön osalta tarkoituksenmukaisia jatkotoimia.   

Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään tässä vaiheessa, että Iisalmen Metsäpirtin myyntiä jatketaan ja selvitetään tarkoituksenmukaisin tapa kohteesta luopumiseen. Varpaisjärven seurakuntatalon tilanteesta tehdään päätöksiä, kun kuntotutkimuksen tulokset ovat valmistuneet kesän jälkeen. Hirsikankaan leirikeskuksen korjaushanketta esitetään jatkettavan hankesuunnitelmassa esitetyllä tavalla ja kohteen käyttö jatkuu ennallaan.  

Varpaisjärven kirkkotilan kehittämis- ja korjaushanke  

Varpaisjärven kirkkotilan kehittämis- ja korjaushanke  

Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään, että se esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Varpaisjärven kirkon muutossuunnitelmien hyväksymistä ja alistamista Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Varpaisjärven seurakuntaneuvosto on todennut lausunnossaan, että heillä ei ole huomauttamista muutossuunnitelmaan, mutta he edellyttävät erillisen apualttaripöydän käyttöönoton selvittämistä sekä lehterin lähellä viettävän tasanteen suoristamista (kuoro). Edelleen seurakuntaneuvosto pitää tärkeänä Varpaisjärven seurakuntatalon remontin suunnittelua kirkkotyöryhmän tehtävänannon mukaisesti.  

Yhteisen kirkkoneuvoston esityslista 4.5.2022 kokoukseen Linkki avautuu uudessa välilehdessä    

Lisätietoja: Ylä-Savon seurakuntayhtymä, hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 733 5211, katariina.bergbacka@evl.fi   

Tue Apr 26 16:00:00 EEST 2022