Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Aluekeskusrekisterin palvelut siirtyvät Kuopion aluekeskusrekisteriin 1.1.2023

Virkatodistukset, avioliiton esteidentutkinta ja sukuselvitykset, sekä muut jäsenrekisteripalvelut siirtyvät Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä 1.1.2023 Kuopion aluekeskusrekisteriin.

Palvelut ovat saatavilla Kuopion aluekeskusrekisteristä 1.1.2023 alkaen puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä, sekä asioimalla Kuopion toimistolla.

Palvelutoimiston ja Hautauspalveluiden toimiston palvelut pysyvät ennallaan. Vain jäsenrekisteripalvelut siirtyvät Kuopion aluekeskusrekisteriin. Lisätietoa muutoksesta. (ylasavonseurakunnat.fi)

Näin tilaat virkatodistuksen tai sukuselvityksen

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien yhteinen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri hoitaa jäsenseurakuntiensa jäsenrekisteriä 31.12.2022 saakka ja antaa mm. virkatodistuksia ja tekee sukuselvityksiä ja -tutkimuksia. Näistä palveluista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu.

► Tarkempaa tietoa virkatodistuksen ja sukuselvityksen maksuista saat tästä.

Yksinkertaisen virkatodistuksen ja laajemman sukuselvityksen saa monella eri tavalla.

Sähköisesti:

Huom. sukututkimusta ei voi tilata verkosta tai verkkolomakkeella.

Yksityishenkilöt

Organisaatiotilaajat esim. pankit, asianajotoimistot

Puhelimitse:

Soita numeroon ☎ 044 7335 202Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Postitse:

Lataa virkatodistus- tai sukututkimuslomake verkkosivuiltamme, täytä ja postita lomake osoitteeseen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri, Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

► Lataa virkatodistuslomake verkkosivuiltamme (Siirryt linkistä pdf-lomakkeelle)Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
► Lataa sukututkimuslomake verkkosivuiltamme (Siirryt linkistä pdf-lomakkeelle)Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Asiakirjan toimitus

Valmis asiakirja toimitetaan asiakkaalle postitse tai sen voi noutaa toimistolta etukäteen sovittuna ajankohtana. Koska lomakkeet sisältävät henkilötietoja, emme pyydä lähettämään niitä sähköpostilla.

Valtakunnalliset sukuselvitykset (KirDi)

Ylä-Savon aluekeskusrekisterissä on aloitettu KirDi-järjestelmän käyttö. KirDin avulla laaditaan sukuselvitys (tällä hetkellä vain perunkirjoitusta varten) yhdessä paikassa valtakunnallisesti henkilön koko Suomen ev.lut. kirkon jäsenyyden ajalta (vainaja on kuollut Ylä-Savon aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsenenä tai ollut viimeksi jäsenenä ennen siirtymistä muuhun rekisteriin).

Muiden tilausten osalta menetellään edelleen kuten ennenkin, eli sukuselvitys on tilattava erikseen kaikista seurakunnista. Jos tilaaja haluaa valtakunnallisen sukuselvityksen, hänen tulee soittaa palvelunumeroon tilauksesta sopimiseksi.

Lakkautettujen seurakuntien jäsentiedot

Jos kyseessä on rajan taakse jäänyt lakkautettu seurakunta, tilaukset tehdään Mikkelin maakunta-arkistoon (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa)Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys siltä ajalta Digi- ja väestötietovirastosta (DVV)(Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Huom! Mikäli sukuselvityksessä on henkilön kohdalla maininta ‘elää’, hänestä ei tarvita erillistä virkatodistusta.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Aluekeskusrekisteri

Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Nilakan, Rautavaaran, Sonkajärven, Vieremän, Varpaisjärven seurakunnille. Palvelut siirtyvät Kuopion aluekeskusrekisteriin 1.1.2023.

Rekisteripalveluihin kuuluvat kirkonkirjoihin liittyvät tehtävät eli mm. avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen.

Palvelut saat puhelimitse, sähköisesti verkon kautta tai asioimalla Iisalmessa sijaitsevassa toimistossa, osoitteessa Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Aukioloajat

AUKIOLOAJAT

Toimistot ja puhelinpalvelu avoinna ma-pe klo 9.00-13.00 (31.12.2022 saakka). Huom. poikkeusaukioloaika to 8.12.2022 klo 9.00-12.00.

Poikkeavat aukioloaikamme: Olemme suljettu juhlapyhinä. Lisäksi suljemme klo 13 kiirastorstaina, vappuaattona, juhannusaatonaattona, jouluaatonaattona, uudenvuodenaattona.