Virkatodistukset ja sukuselvitykset 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien yhteinen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri hoitaa jäsenseurakuntiensa jäsenrekisteriä ja antaa mm. virkatodistuksia ja tekee sukuselvityksiä ja -tutkimuksia. Näistä palveluista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu. 

Valmis asiakirja toimitetaan asiakkaalle postitse tai sen voi noutaa toimistolta etukäteen sovittuna ajankohtana. Koska lomakkeet sisältävät henkilötietoja, emme pyydä lähettämään niitä sähköpostilla. 

Näin tilaat virkatodistuksen tai sukuselvityksen

Yksinkertaisen virkatodistuksen ja laajemman sukuselvityksen saa monella eri tavalla.

 1. Sähköisesti► Täytä verkkolomake (Siirryt evl.fi -sivustoon). – Huom. verkkolomakkeella ei voi tilata sukututkimusta. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt verkkolomakkeen, se ohjautuu Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteriin. 
   
 2. Puhelimitse: Soita numeroon ☎ 044 7335 202
   
 3. Postitse: Lataa virkatodistus- tai sukututkimuslomake verkkosivuiltamme, täytä ja postita lomake osoitteeseen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri, Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

  ► Lataa virkatodistuslomake verkkosivuiltamme (Siirryt linkistä pdf-lomakkeelle).
  ► Lataa sukututkimuslomake verkkosivuiltamme (Siirryt linkistä pdf-lomakkeelle). 

Virkatodistuksen hinnasto

Virkatodistus maksaa 9 euroa

 • kun tiedot saadaan kirkon yhteisestä jäsentietotietojärjestelmästä.
 • kun todistuksen tiedot kootaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista manuaalisesti ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä tietoa.
 • kun kirjoitetaan todistus monikielisenä.
 • kun kirjoitetaan englannin kielinen vihkitodistus tai otetaan ote kastekirjasta.

Virkatodistus maksaa 30 euroa

 • kun se pohjautuu kirjamuotoisten kirkonkirjojen tietoihin ja siinä on enemmän tietoa kuin henkilön perustiedot ja yksittäinen muutto-, avioliitto- tai kuolintieto.

Samasisältöiset todistukset eri tarkoituksiin: kaikista todistuksista veloitetaan alkuperäisen todistuksen hinta, kun todistukset tilataan samalla kertaa.

Todistuksen toimitusmaksu: 5,50 € (toimitustavasta rippumatta) ja mahdollinen postiennakkomaksu.
Ulkomaille lähettäminen: lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.
Lasku ja todistus eri osoitteisiin: toimitusmaksun lisäksi 5,50 € (yht. 11 €).

Maksuista tarkempaa tietoa 

► Tarkempaa tietoa virkatodistuksen ja sukuselvityksen maksuista saat tästä.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

Aluekeskusrekisteri 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven, Varpaisjärven seurakunnille. 

Palvelut avautuivat 1.6.2019 alkaen Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille. 

Rekisteripalveluihin kuuluvat kirkonkirjoihin liittyvät tehtävät eli mm. avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen.

Palvelut saat puhelimitse, sähköisesti verkon kautta tai asioimalla Iisalmessa sijaitsevassa toimistossa, osoitteessa Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

Aukioloajat

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat klo 9-15 ma-pe. Huom. ke 30.9.2020 avoinna klo 10-15.