Sukututkimus

Sukututkimuksen teettäminen virkatyönä

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä voi tilata sukututkimuksen 100 vuotta nuoremmista tiedoista. Sukututkimus tulee aina tilata kirjallisesti sukututkimustilaus -lomakkeella tai vapaamuotoisella kirjallisella pyynnöllä. Virkatyönä tehty sukututkimus on aina maksullista ja tilaaja sitoutuu maksamaan kirkkohallituksen ohjeiden mukaisen maksun pyytämänsä laajuisena tehdystä sukututkimuksesta. Sukututkimuksen tekeminen itsenäisesti on maksutonta. 

► Katso tästä virkatodistuksista, sukuselvityksistä ja sukututkimuksista perittävät maksut 

Näin tilaat sukututkimukseen tietoja 

  1. Lataa sukututkimuslomake verkkosivuiltamme, täytä ja postita lomake osoitteeseen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri, Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. ► Lataa sukututkimuslomake (Siirryt linkistä pdf-lomakkeelle).
     
  2. Asioi toimistolla: Huomaa aina tarkistaa, että toimisto on avoinna ja otamme vastaan asiakkaita. Poikkeukset asioinnissa ja aukiolossa näet sivun lopusta. 

Valmis asiakirja toimitetaan asiakkaalle postitse tai sen voi noutaa toimistolta etukäteen sovittuna ajankohtana. 

Sukututkimuksen tekeminen itsenäisesti

Itsenäisesti on mahdollista tutkia 100 vuotta vanhempia tietoja mikrofilmeiltä. Mikrofilmien tutkiminen itsenäisesti on maksutonta.  Sukututkijoiden tulee varata aika etukäteen Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterissä olevat kirkonkirjat ja mikrofilmit 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän jäsenseurakunnista Iisalmen, Lapinlahden ja Pielaveden seurakuntien mikrofilmit sijaitsevat Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterissä.

  • Iisalmen seurakunnan kirkonkirjoista voi tehdä sukututkimusta alkaen vuodesta 1732.
  • Lapinlahden seurakunnan kirkonkirjoista voi tehdä sukututkimusta alkaen vuodelta 1843, sitä aikaisemmat tiedot löytyvät Iisalmen seurakunnan kirkonkirjoista (Lapinlahden ollessa Iisalmen kappeliseurakuntana).
  • Pielaveden seurakunnan kirkonkirjoista voi tehdä sukututkimusta alkaen vuodesta 1866.
  • Sonkajärven seurakunta perustettiin 1920. Sitä vanhemmat tiedot (osittain) löytyvät Iisalmen kirkonkirjoista.
  • Varpaisjärven kirkonkirjat alkavat vuodesta 1910. Sitä aikaisemmat kirkonkirjat löytyvät Nilsiän kirkonkirjoista (Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän keskusrekisteristä). Varpaisjärven vv. 1910-1930 kirkonkirjat ovat samassa kirjassa, minkä vuoksi sukututkijat eivät voi vapaasti kirjoja tutkia. 
  • Keiteleen, Vieremän ja Rautavaaran seurakuntien tiedustelut suoraan ko. seurakunnasta. 

Sukututkijoiden käytössä ovat myös Kansallisarkiston digitaaliarkiston aineistot. ► Siirry Kansallisarkiston sivulle

Tietoa sukututkimuksesta 

► Lisätietoa sukututkimuksesta saat evankelis-luterilaisen kirkon sivustolta tästä.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin yhteystiedot

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

Aluekeskusrekisteri 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven, Varpaisjärven seurakunnille. 

Palvelut avautuivat 1.6.2019 alkaen Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille. 

Rekisteripalveluihin kuuluvat kirkonkirjoihin liittyvät tehtävät eli mm. avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen.

Palvelut saat puhelimitse, sähköisesti verkon kautta tai asioimalla Iisalmessa sijaitsevassa toimistossa, osoitteessa Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

Aukioloajat

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat klo 9-15 ma-pe. Huom. ke 30.9.2020 avoinna klo 10-15.