Kaste poikkeusaikana

Tästä saat tietoa kastetilaisuuden järjestämisestä poikkeusoloista. Kaikista tilanteissa luonnollisesti neuvotellaan järjestelyistä vanhempien kanssa.

Kastetilaisuuden järjestämisen ohjeet 1.6.2020 alkaen

Ensimmäisin ja suositeltavin tapa on järjestetään kaste kirkossa tai seurakuntatalolla, joissa on helpompi huolehtia mm. turvaväleistä. Tilojen käyttö on kasteen yhteydessä maksutonta.

Kasteen toimittamista kodeissa ei suositella edelleenkään. Kasteen toimittavan papin kanssa voi keskustella mahdollisuudesta järjestää kastetoimitus muualla kuin kirkossa tai seurakuntatalolla.

Kasteita voidaan toimittaa myös sunnuntaisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Lapsi kastetaan näin seurakunnan läsnäollessa.

Poikkeusolot jatkuvat edelleen

Kastetilaisuudessa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvallisesta etäisyydestä toisiin. Flunssaoireisena ei kastetilaisuuteen voi osallistua. Kastetoimituksen voi videoida ja välittää vaikkapa suorana nettistreeminä niille läheisille, jotka eivät voi nyt tilaisuuteen muuten osallistua.

Sovi tilaisuuden järjestämisestä

Ota yhteys Ylä-Savon palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteriin. Sen jälkeen voit keskustella kastetoimituksen tekevän papin kanssa tarkemmin tilaisuudesta.

044 7335 202 ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15
Tarkista poikkeukselliset aukioloajat ►
Käyntiosoite: Ilvolankatu 14 b
74100 Iisalmi

Palvelutoimisto
Häät, kaste ja tilavaraukset

044 7335 202
Palvelut Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven, Varpaisjärven seurakunnille.

Aluekeskusrekisteri
☎ 044 7335 202ylasavon.virkatodistukset@evl.fi
verkkopalvelut ►
Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset, sukuselvitykset- ja tutkimukset sekä kirkkoon liittyminen ja eroaminen.
Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin palvelut avautuvat 1.6.2019 alkaen myös Keiteleen, Rautavaaran, Vieremän seurakunnille.

Faksi 017 8335 233

Aukioloajat

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse.  Aukioloajat 9-15 ma-pe. Poikkeuksellisesti ti 26.5. palvelemme puhelimitse klo 9-13.30.